'Zivkovic wil graag jaartje naar FC Groningen'

Reacties

FC Groningen denkt er nog altijd aan Richairo Zivkovic te huren van Ajax. Hij zou graag terug willen naar de club waar hij doorbrak. De achttienjarige aanvaller, die vorig jaar de overstap maakte van Euroborg naar Amsterdam, moet het probleem in de voorhoede van de bekerhouder opvangen indien Michael de Leeuw vertrekt.

'Zivkovic wil graag jaartje naar FC Groningen'

De technische leiding van de noorderlingen houdt daar wel rekening mee. Met De Leeuw, Género Zeefuik, Danny Hoesen, Dino Islamovic en talent Juninho Bacuna heeft trainer Erwin van de Looi nu nog vijf aanvallers onder contract.

Maar Zeefuik en Islamovic mogen weg, Bacuna is nog te jong en Hoesen heeft zich afgelopen seizoen met slechts twee doelpunten te weinig productief getoond. FC Groningen heeft de 24-jarige Hoesen, die vorige zomer overkwam van Ajax, nog niet afgeschreven, maar het is duidelijk dat hij na de zomer veel meer moet gaan scoren. 'We hebben op dit moment genoeg aanvallers en we doen in principe alleen iets als er iemand vertrekt,' zegt technisch manager Peter Jeltema tegen Voetbal International.

Kandidaat
'Richairo wil wel graag een jaartje worden verhuurd aan FC Groningen', vervolgt Jeltema. 'En als Michael inderdaad vertrekt, is hij een goede kandidaat. Maar op dit moment is het rustig en we merken ook dat de zes Europa League-wedstrijden die we gaan spelen erg leeft bij onze voetballers; ook bij degenen die wellicht aan een vertrek denken. Ze hebben samen die beker gewonnen en hebben een enorme drive om nu ook samen het Europese avontuur tegemoet te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.