Zivkovic geduldig: 'De Boer weet dat ik klaarsta'

Reacties

Richairo Zivkovic accepteert zijn rol bij Ajax, waar de achttienjarige centrumspits vooralsnog genoegen moet nemen met een plek bij de beloften. Het talent wacht geduldig op zijn kans.

Zivkovic geduldig: 'De Boer weet dat ik klaarsta'

Met Jong Ajax speelde Zivkovic na een 3-0 voorsprong met 3-3 gelijk tegen Roda JC, twee doelpunten kwamen van de voet van de jongeling. Na afloop sprak hij bij FOX Sports over zijn situatie bij Ajax, waar een échte kans in het eerste elftal van trainer Frank de Boer vooralsnog uitblijft. Geen reden tot paniek, vindt Zivkovic.

'Toen Kolbeinn (Sigthórsson, red.) geblesseerd raakte mocht ik tweede spits zijn, nu ben ik weer derde spits. Zo simpel is het', verklaarde de ex-aanvaller van FC Groningen zijn eigen situatie. 'Ik weet waar ik sta en dat is het belangrijkste. Zolang ik me maar ontwikkel.' En als dat in de Jupiler League moet, dan is dat maar zo, vindt hij.

'Spelen voor Jong Ajax is ook helemaal geen ramp. Ik heb plezier, dat uit zich ook in goals. Ik voel me gewoon goed.' Mocht De Boer binnenkort toch een beroep op hem willen doen, is Zivkovic er klaar voor. 'Ik sta te allen tijde klaar om die kans te pakken, dat weet-ie', doelde hij op de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.