Zivkovic heeft spijt van negatieve houding

Reacties

Richairo Zivkovic heeft spijt van de negatieve manier waarop hij zich in zijn eerste maanden bij Ajax soms heeft gemanifesteerd. 'Het was een moeizame start', erkent hij.

Zivkovic heeft spijt van negatieve houding

Ajax nam Zivkovic vorige zomer over van FC Groningen, waar hij al regelmatig speelde in het eerste elftal. Dat de spits in Amsterdam bij het beloftenteam begon, viel hem dan ook zwaar. 'Vooraf was al bekend dat ik bij Jong Ajax zou beginnen', vertelt Zivkovic openhartig op de clubsite. 'Dat vond ik geen probleem, toch bleek het in de praktijk niet makkelijk. Ik dacht dat ik het aankon, maar het voelde als een stap terug.'

'Mentaal moesten er wat dingen veranderen in mijn hoofd. Ik wilde te veel, dacht te veel. Dat was niet de bedoeling', vervolgt Zivkovic, die in oktober tot overmaat van ramp werd weggestuurd bij Oranje Onder-19, omdat hij diverse malen te laat was gekomen. Naar aanleiding daarvan legde Ajax de aanvaller een boete op.

Toch sloot Zivkovic het jaar 2014 op positieve wijze af. Hij maakte op 10 december zijn debuut in de Champions League tegen APOEL Nicosia (4-0) en bepaalde elf dagen later de eindstand van de uitwedstrijd tegen Excelsior op 0-2 met zijn eerste competitiegoal in Amsterdamse dienst. Het duel met APOEL noemt Zivkovic het absolute hoogtepunt tot nu toe. Hij plaatst die wedstrijd zelfs boven zijn officiële debuut voor Ajax, in het bekerduel met SV Urk.

'Als klein kind droom je er al van daar te spelen', verwijst hij naar de Champions League. 'Het shirtje heb ik bewaard.' De opwaartse lijn hoopt Zivkovic in de tweede seizoenshelft door te trekken, hoewel hij met Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik twee geduchte concurrenten heeft bij Ajax. 'Ik moet harder mijn best doen en minder klagen', stelt hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.