Debuterende Zivkovic beleeft 'droomweek' bij Ajax

Reacties

Richairo Zivkovic heeft een 'droomweek' gekend bij Ajax. De achttienjarige spits maakte zijn eerste speelminuten voor de Amsterdammers in zowel de competitie als de Champions League.

Debuterende Zivkovic beleeft 'droomweek' bij Ajax

Zivkovic werd deze zomer overgenomen van FC Groningen, maar kende een moeizame start bij Ajax, waar hij zijn wedstrijden speelde bij de beloftes in de Jupiler League. Slechts in het bekerduel met Urk (4-0 winst) mocht Zivkovic een helft meedoen met het eerste elftal, maar er kwam een kentering in zijn situatie toen Kolbeinn Sigthórsson vorige week zaterdag geblesseerd raakte.

Opeens lonkte promotie voor Zivkovic. 'Maandag speelde ik nog met Jong Ajax en wonnen we met 3-2 van RKC Waalwijk', blikte de spits terug bij AT5. 'Een dag later hoorde ik dat ik woensdag waarschijnlijk in de selectie zat voor het duel met APOEL Nicosia. Uiteindelijk mocht ik ook nog invallen, dus dat was schitterend. Daarna verwachtte ik dat ik er in het weekend ook bij zou zijn.'

Zivkovic kreeg gelijk en vijf minuten voor tijd bracht trainer Frank de Boer hem zelfs op het veld als vervanger van Arek Milik. 'Dat was een heerlijk moment om mijn competitiedebuut te maken. Natuurlijk heb ik al eerder in de Eredivisie gespeeld, maar het is heel mooi om in een week je Champions League en Eredivisie-debuut namens Ajax te maken. Dit was een droomweek.'

De afgelopen week heeft Zivkovic perspectief geboden voor de rest van het seizoen. 'Ik hoop dat ik nog vaker met het eerste mee mag doen en veel doelpunten kan maken', sprak de spits zijn wens uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.