Competitiedebuut lonkt voor Zivkovic

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft geen wijzigingen doorgevoerd in zijn wedstrijdselectie voor het thuisduel met FC Utrecht van zondag (aftrap 12.30 uur). Dat betekent dat Richairo Zivkovic mag hopen op zijn eerste minuten in de Eredivisie namens Ajax.

Competitiedebuut lonkt voor Zivkovic

De wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen de Domstedelingen bestaat uit dezelfde achttien namen als voor het thuisduel van afgelopen woensdag met APOEL Nicosia (4-0 winst). Zivkovic maakte tegen de Cyprioten zijn debuut in de Champions League, terwijl de spits in competitieverband nog niet speelde voor de hoofdmacht van Ajax.

Het achttienjarige talent debuteerde op 28 oktober bij de Amsterdammers tijdens het uitduel met SV Urk in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De aanvaller was ook meteen trefzeker. Als speler van FC Groningen speelde hij al 33 wedstrijden in de Eredivisie en was daarin goed voor tien doelpunten.

Sinds hij afgelopen zomer de overstap maakte naar de Amsterdammers, moet Zivkovic het vooral doen met speeltijd bij Jong Ajax. In de Jupiler League scoorde hij al dertien keer in veertien duels. Maar vanwege de enkelblessure van Kolbeinn Sigthórsson krijgt de jonge spits ook zijn kans in de hoofdmacht van Ajax, waar Arek Milik eerste keus is in de punt van de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.