Zinderend titelduel in Schotland eindigt in slecht nieuws voor Nederlander

Reacties

Marijn Beuker moet wachten op zijn droom. De technisch directeur van de Schotse tweedeklasser Queen's Park FC maakte vrijdagavond een zinderende kampioenswedstrijd mee in het Schotse Championship, maar het duel eindigde in mineur. Dundee FC won met 3-5.

Zinderend titelduel in Schotland eindigt in slecht nieuws voor Nederlander
© Pro Shots

Dundee en Queen's Park streden in een rechtstreeks duel om de titel van het Championship en dus promotie naar het hoogste niveau van Schotland. De voetbalwetten in dat land zijn keihard: alleen de winnaar van de competitie is zeker van promotie, de drie ploegen daaronder krijgen een herkansing in de play-offs.

Er stond dus veel op het spel voor Beuker en Queen's Park, dat gebruik wil maken van zoveel mogelijk zelfopgeleide spelers. Er ontstond een verrukkelijk duel op Ochilview Park, binnen twintig minuten stond het 2-2 en de ruststand was 3-3.

In de tweede helft hielden de ploegen zich meer in, maar Dundee sloeg wel tweemaal toe. Via Lyall Cameron en Luke McCowan trok de uitclub de kampioenskraker naar zich toe. Dundee is daardoor verzekerd van een terugkeer in de Premier League, Queen's Park zakte door de overwinning van Ayr United zelfs af naar de derde plek. Daardoor moet de club van Beuker zelfs eerder instromen tijdens de play-offs om promotie.

Vorig jaar spraken we uitgebreid met Beuker, die als het aan toenmalig bondscoach Louis van Gaal had gelegen op dit moment de technisch directeur van de KNVB zou zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.