Ziekenboeg Feyenoord loopt leeg: 'El Ahmadi is fit'

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan tot zijn genoegen zondag naar alle waarschijnlijkheid weer een beroep doen op Karim El Ahmadi.

Ziekenboeg Feyenoord loopt leeg: 'El Ahmadi is fit'

De interlandperiode heeft Feyenoord kunnen gebruiken voor het herstel. De pijntjes bij onder anderen Brad Jones, Rick Karsdorp en El Ahmadi zijn verdwenen, zodat de Rotterdammers vol goede moed toewerken naar de hervatting van de Eredivisie tegen PEC Zwolle (zondag).    

'Hij is fit en heeft vrijdag de groepstraining hervat', zei Van Bronckhorst over El Ahmadi, die vanwege een voetblessure naast het uitduel met Go Ahead (1-0) ook twee interlands van Marokko miste. De middenvelder kan zondag zijn rentree maken, al houdt de trainer een slag om de arm. 'Het zag er goed uit bij Karim, maar we moeten even afwachten hoe het de komende dagen gaat.'

Van Bronckhorst prijst zich gelukkig als El Ahmadi weer beschikbaar is. 'Hij heeft afgelopen maanden laten zien dat hij een belangrijke speler voor ons is. Als hij niet van de partij is, dan zie je dat wel. Hij is bepalend.'

Over de inzetbaarheid van Karsdorp (lies) en Jones (bovenbeen) bestaat minder twijfel. De rechtsback en de doelman kunnen zondag tegen PEC Zwolle hun opwachting maken in De Kuip. Ook Tonny Vilhena is van de partij. 'Met Tonny gaat het naar omstandigheden goed. Hij traint volledig mee en is zondag inzetbaar', zei Van Bronckhorst over de middenvelder, die het uitduel met Go Ahead Eagles miste vanwege persoonlijke omstandigheden.

Terence Kongolo, Sven van Beek en Kenneth Vermeer zijn door blessures nog niet inzetbaar voor Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.