Ziekenboeg FC Utrecht weer voller door blessure Ruiter

FC Utrecht-trainer Jan Wouters kan de komende vier weken geen beroep doen op zijn keeper Robbin Ruiter. In de warming-up voorafgaand aan het duel met FC Twente (6-0 nederlaag) raakte hij geblesseerd aan zijn rechterdijbeen.

Ziekenboeg FC Utrecht weer voller door blessure Ruiter

Door de blessure van Ruiter raakt de ziekenboeg van de Domstedelingen steeds voller. Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Adam Sarota en Kenny Teijsse kampen allen met een blessure. 'Na Adam, Edouard en Cedric ben ik de vierde basisspeler die niet kan spelen, dat is enorm balen', zegt Ruiter op de clubwebsite.

'Dit is weer een tegenvaller voor mij en het team', vervolgt hij. 'Ik wil er juist, nu het wat minder gaat, staan. Ik hoop dat, ondanks de moeilijke seizoenstart, het publiek ons steunt en de twaalfde man is tegen AZ. Dat heeft de ploeg nu echt nodig.'

'Ik weet van vorig seizoen dat het spelen met volle en sfeervolle tribunes in je rug het team verder helpt, zeker op de momenten dat we het nodig hebben. Dat zetje hebben we nu weer nodig', besluit de keeper, die niet kon voorkomen dat Utrecht voor de 6-0 nederlaag tegen Twente gelijkspeelde tegen Go Ahead Eagles (1-1) en verloor van FC Groningen (0-2).

AZ gaat komende zondag (16.30 uur) op bezoek in de Galgenwaard. Jeroen Verhoeven stond in de wedstrijd tegen FC Twente op goal en zal naar verwachting op de komende weken het Utrechtse doel verdedigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen