Doeltreffend Twente laat geen spaan heel van FC Utrecht

FC Twente heeft een klinkende overwinning geboekt. In de eigen Grolsch Veste werd FC Utrecht van het kastje naar de muur gestuurd (6-0).

Doeltreffend Twente laat geen spaan heel van FC Utrecht

Dat FC Utrecht vooralsnog een slecht seizoen doormaakt, is een understatement. In de voorbereiding presteerden de Domstedelingen slecht, in Europa was de uitschakeling een blamage tegen het Luxemburgse Differdange 03 en ook in de competitie was het nog allesbehalve overtuigend met een gelijkspel in eigen huis tegen Go Ahead Eagles en een nederlaag bij FC Groningen. Tegen FC Twente moest orde op zaken worden gesteld.

Utrecht had in de eerste minuut gelijk toe kunnen slaan, maar Johan Martensson zag zijn poging via doelman Nick Marsman op de paal belanden. Dat was dan ook direct het enige wapenfeit van de Utrechters; FC Twente ging er vervolgens vol overheen. Na acht minuten stond de 1-0 op het scorebord. Quincy Promes kreeg wat ruimte en verraste daarmee Jeroen Verhoeven. De doelman moest in de warming-up worden klaargestoomd nadat Robbin Ruiter afhaakte met een bovenbeenblessure.

Drie minuten later moest Verhoeven opnieuw de bal uit het net vissen, nadat Martensson aan de arm van Promes trok in de zestien. Dusan Tadic maakte het buitenkansje af vanaf elf meter. FC Utrecht stortte als een kaartenhuis in elkaar, terwijl FC Twente steeds meer vertrouwen kreeg. Binnen het half uur werd Luc Castaignos geen strobreed in de weg gelegd, toen hij op aangeven van Shadrach Eghan van dicht bij voor 3-0 zorgde.

Productie
Even later verdubbelde Castaignos zijn productie. Opnieuw werd hij volledig over het hoofd gezien door de Utrecht-defensie, waarna hij binnenkopte. Na ruim een uur maakte Promes er 5-0 van dankzij een bal op maat van Tadic.

Het bleef even stil in Enschede, maar in de uiterste slotfase strooide Rasmus Bengtsson nog extra zout in de Utrechtse wonden met 6-0. Twente heeft nu zeven punten, Utrecht blijft nog altijd op één steken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen