Jansen en Wouters eensgezind: het verleden telt niet

FC Twente-trainer Michel Jansen wil niets weten van euforie in Enschede. Zijn ploeg mag in de tweede speelronde dan wel gewonnen hebben met 4-1 bij Feyenoord, maar moet volgens de coach met twee benen op de grond blijven.

Jansen en Wouters eensgezind: het verleden telt niet

'We moeten realistisch blijven. Daar zijn we met de spelersgroep ook mee bezig.  De eerste wedstrijd, tegen RKC (0-0, red.), was niet zo slecht als men deed geloven en Feyenoord-uit was misschien wel niet zo goed als iedereen dacht', aldus Jansen op de clubwebsite.

Twente kan nog altijd niet beschikken over het al langer geblesseerde trio Wout Brama, Robbert Schilder en doelman Sonny Stevens.

'Utrecht speelt met een goede organisatie en creëert de nodige kansen. Een moeilijk te bespelen tegenstander, geen ploeg waar je zo maar even van wint', aldus Jansen over de opponent van zondagmiddag 16.30 uur.

Wouters
Op basis van de wedstrijden van vorig seizoen is juist FC Utrecht de favoriet. Zowel in de competitie als in de play-offs werd in Enschede gewonnen. 'Het zijn resultaten die nu niets meer zeggen', vertelt Utrecht-coach Jan Wouters. 'Zowel bij FC Twente als bij ons is er veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen.'

Ook Wouters zag Twente met een zeldzaam ruime marge winnen in De Kuip. 'De overwinning van afgelopen zondag zal een opsteker voor de spelers van FC Twente zijn. De week ervoor speelden ze een mindere wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Vorige week keerde Dusan Tadic terug in het team van FC Twente. Deze speler is belangrijk voor de ploeg. Hij heeft een goede individuele actie en kan een goal maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen