Zidane ontkent opmerking over Kassai en roemt Ronaldo

Reacties

Zinedine Zidane ontkent dat hij na afloop van het duel met Bayern München in een onderhoud met collega Carlo Ancelotti heeft erkend dat de arbitrage een negatieve rol speelde in het Champions League-tweeluik. De Franse coach van Real wilde het vooral over voetbal hebben.

Zidane ontkent opmerking over Kassai en roemt Ronaldo

Real schakelde dinsdagavond Bayern uit door na de 1-2 zege in Beieren in eigen stadion, na verlenging, met 4-2 te winnen. De Hongaarse arbiter Viktor Kassai speelde een flinke rol in die uitkomst. Hij keurde de 2-2 en 3-2, die allebei op naam kwamen van Cristiano Ronaldo, goed hoewel bij beide goals sprake was van buitenspel. Eerder in het duel kreeg Bayern-middenvelder Arturo Vidal een dubieuze gele kaart, bleef Casemiro van Real dat leed bespaard en werd Robert Lewandowski ten onrechte voor buitenspel teruggefloten in kansrijke positie.

Al die beslissingen leidden tot een tirade bij Arjen Robben. Bayern-coach Carlo Ancelotti sprak woorden van gelijke strekking en gaf aan dat Zidane instemmend had gereageerd toen de twee de negatieve rol van Kassai bespraken. 'Maar we hebben het over heel andere dingen gehad. Ik praat nooit over scheidsrechters.'

Zidane was vooral blij dat zijn ploeg nog steeds kans maakt op prolongatie van de Champions League-winst, iets wat een unicum zou zijn. 'We hebben gewonnen van het beste team dat we dit seizoen troffen.'

En Zidane weet maar al te goed wie hij daarvoor moet bedanken. 'Ronaldo maakt het verschil. Vijf goals in deze twee duels; hij staat er op de belangrijkste momenten. Hij is uniek', aldus de Real-coach.

Met de halvefinaleplek op zak kan Real in de leunstoel gaan aanschouwen of eeuwige rivaal Barcelona zich eveneens bij de laatste vier schaart. Dan moeten de Catalanen wel een 3-0 nederlaag tegen Juventus goedmaken in Camp Nou. Zondag wacht voor beide ploegen het volgende topduel, als El Clásico in Madrid op het menu staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.