Ronaldo hoopt dat fluitconcerten verleden tijd zijn na hattrick

Cristiano Ronaldo hoopt dat de Real Madrid-fans hem nooit meer zullen uitfluiten na zijn heldenrol in de kwartfinale van de Champions League. De Portugese aanvaller schakelde bijna eigenhandig Bayern München uit.

Nadat hij tijdens de heenwedstrijd al beide doelpunten voor zijn rekening had genomen tijdens de 1-2 zege, scoorde Cristiano Ronaldo in de return - die na verlenging in 4-2 eindigde - liefst drie keer. 'Ik vraag alleen maar dat ik niet meer word uitgefloten in Estadio Santiago Bernabéu', reageerde de aanvaller na de wedstrijd tegenover Antena 3. De altijd kritische supporters van Real Madrid hadden de superster eerder dit seizoen niet ontzien tijdens thuiswedstrijden van De Koninklijke. 'Ik probeer elke wedstrijd alles te geven en ook als ik niet scoor, hoop ik het team te helpen.'

'Real Madrid was vanavond zonder twijfel de betere ploeg', ging de Portugees verder. 'Het is niet eenvoudig om in twee wedstrijden zes keer te scoren tegen Bayern München. We wisten dat we alles zouden moeten geven, want Bayern is een ploeg die ons pijn kan doen en in ieder stadion kan scoren. Ze hebben laten zien een erg goede ploeg te zijn, maar wij speelden ook erg goed en hadden het voor rust al moeten beslissen.'

'In de tweede helft incasseerden we twee doelpunten, maar daar kwamen we goed van terug', vervolgde Cristiano Ronaldo, die in de verlenging twee keer scoorde. De aanvaller was niet bezig aan zijn beste Champions League-seizoen, maar na zijn vijf treffers tegen Bayern staat hij toch op zeven doelpunten. In totaal heeft Cristiano Ronaldo nu honderd keer gescoord in de Champions League. Hij is de eerste die die mijlpaal bereikt.

Real Madrid kan de eerste club worden die zijn titel in de Champions League met succes verdedigt. Al wil Cristiano Ronaldo nog niet op de zaken vooruitlopen. 'De eindzege in dit toernooi is nog ver weg, maar we zullen er alles aan doen. Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar ik hoop dat we winnen.'