Fenomeen Ronaldo en blunderende arbitrage worden Bayern te veel

Reacties

Real Madrid heeft zich ten koste van Bayern München geplaatst voor de halve finale van de Champions League: 4-2. De Madrilenen velden onder aanvoering van Cristiano Ronaldo in de verlenging het vonnis over de Duitsers, die alle reden tot klagen hadden over de Hongaarse arbitrage.

Fenomeen Ronaldo en blunderende arbitrage worden Bayern te veel

Voor trainer Carlo Ancelotti en middenvelder Xabi Alonso betekende het duel in Santiago Bernabéu een terugkeer bij de club waar ze samen grote successen boekten, waaronder La Décima, de tiende Champions League-winst van De Koninklijke. Het duo kon dan ook rekenen op een warm welkom van de Madrileense supporters. Voor gezelligheid was er echter maar weinig ruimte: Bayern stond in Madrid voor de loodzware taak de 1-2 thuisnederlaag uit de heenwedstrijd weg te spoelen.

De Duitse koploper begon, net als in het duel in München, sterk aan de wedstrijd. In de negende minuut kwam Franck Ribéry goed door en gaf de Fransman de bal laag voor op Thiago Alcántara. Marcelo voorkwam met een ultieme ingreep dat de Spanjaard zijn ploeg al vroeg op voorsprong zette. Arjen Robben schoot de rebound vervolgens naast. Na een gevaarlijk schot van Arturo Vidal nam de thuisploeg het initiatief over.

Real werd gevaarlijk via Dani Carvajal, Sergio Ramos, Toni Kroos en Ronaldo, maar het viertal kreeg de bal in kansrijke positie niet langs doelman Manuel Neuer. De Madrilenen verzuimden daardoor zichzelf te belonen voor een sterke fase, waarin Bayern flink onder druk werd gezet. In plaats daarvan gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Na de hervatting was het Robben die Bayern bij de hand nam. Binnen vijf minuten had de Nederlander de 0-1 op zijn schoen, maar zijn boogballetje werd door Marcelo van de lijn gekopt. Een minuut later was het wel raak voor de Duitsers. Robben ging naar de grond na een overtreding van Casemiro en de bal ging op de stip. Waar Vidal vorige week nog faalde van elf meter, bleef Robert Lewandowski wel koel. De Pool stuurde doelman Keylor Navas de verkeerde hoek in en schoot raak.

Nog geen twee minuten na de bevrijdende openingstreffer kreeg Vidal na een fraai wippertje van Robben een flinke kans, maar de Chileen volleerde ruim over. Bayern gaf niet op en bleef op zoek naar naar de 0-2. De volgende treffer viel echter aan de andere kant. Casemiro legde de bal fraai op het hoofd van de tot dan toe vrijwel onzichtbare Ronaldo en de Portugees kopte buiten bereik van Neuer knap binnen: 1-1.

De Portugees, die in München ook al een hoofdrol vertolkte met twee treffers, leek het duel daarmee te beslissen, maar niets was minder waar. Een minuut later was er namelijk alweer een antwoord van Bayern. Nacho schoot de bal na terugleggen van invaller Thomas Müller tegen collega Ramos aan, die hem vervolgens bijzonder knullig in zijn eigen doel zag belanden.

Beide clubs stevenden daardoor op een verlenging af. Die verlenging ging aan de neus van Vidal voorbij. De Bayern-middenvelder kreeg op zeer discutabele wijze zijn tweede gele kaart voor een tackle op Marco Asensio en kon vertrekken. In de verlenging was het opvallend genoeg het tiental van Bayern dat het meest nadrukkelijk op zoek ging naar de winnende treffer. Net zoals in de reguliere speeltijd verzorgde Ronaldo de donderslag bij heldere hemel.

Ramos bediende de Portugees, die op de borst controleerde en binnen schoot: 2-2. Dat hij dat vanuit ruime buitenspelpositie deed, was de arbitrage onder leiding van Viktor Kassai volledig ontgaan. Het bleek de nekslag voor de Duitsers, die hun laatste krachten voelden wegebben. Real toonde zich meedogenloos. Marcelo besloot een lange solo met een balletje breed op Ronaldo, die zijn derde van de avond en zijn honderdste treffer in de Champions League maakte. Asensio verzorgde met een fraaie solo voor het slotakkoord: 4-2.

Arbitrage zeer ongelukkig
Naast de dubieuze rode kaart van Vidal en de duidelijke buitenspelgoal van Ronaldo zat de Hongaarse arbitrage er nog een aantal keer flink naast. Zo werd Lewandowski onterecht een enorme kans ontnomen wegens buitenspel, ontsnapte Casemiro meermaals aan een tweede gele kaart en was ook de 3-2 van Ronaldo een buitenspeldoelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.