Zestienjarige Zeefuik vervangt Koné bij PSV

Ronald Koeman heeft Género Zeefuik opgenomen in de selectie van PSV voor het uitduel met NAC Breda van komende zaterdag, want Arouna Koné (foto) is nog niet voldoende fit.

Zestienjarige Zeefuik vervangt Koné bij PSV

Koné herstelt van de knieblessure die hij had opgelopen tijdens het tweede duel met Arsenal in de achtste finale van de Champions League. De Ivoriaanse international zal waarschijnlijk ook een streep moeten halen door de eerste ontmoeting met Liverpool in de kwartfinale. Hij hoopt volgend weekend tegen NEC zijn rentree te maken.

Koeman besloot Zeefuik wel te selecteren. De zestienjarige jeugdinternational mocht donderdag en vrijdag weer eens meetrainen met de spelersgroep. Eerder dit seizoen had Koeman de jonge aanvaller ook al eens opgeroepen. Deze week maakte hij zo'n goede indruk, dat Koeman hem meeneemt naar Breda.

'Ik ben er niet bang voor iemand die volgende week zeventien jaar wordt te laten debuteren', legt Koeman uit. 'Ik heb Ryan Babel ook laten debuteren op zijn zestiende. Zeefuik heeft de afgelopen dagen op de training laten zien uitstekend in de groep te passen. Hij is niet bang, hij is sterk, blijft aan de bal en heeft scorend vermogen.'

Zeefuik is bezig met zijn eerste seizoen bij PSV. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van FC Omniworld. Hij heeft ook de jeugdopleiding van Ajax gevolgd.

Bekijk hier al onze video's