Zesde halve finale Guardiola: 'Ik ben een gelukkig mens'

Reacties

Strijdlust en vertrouwen bezorgden Bayern München vanuit een zeer lastige situatie tegen FC Porto (6-1) alsnog een plaats in de halve finale van de Champions League.

Zesde halve finale Guardiola: 'Ik ben een gelukkig mens'

De slechte uitgangspositie van de Duitse grootmacht na de 3-1 nederlaag op bezoek bij FC Porto werd zes dagen later in de Allianz Arena met klinkende cijfers rechtgezet: 6-1. Halverwege stonden de Duitsers al met 5-0 voor. 'Dit was een strijd op leven en dood', zei Guardiola na afloop.

'Maar in de afgelopen dagen kreeg ik steeds meer het gevoel dat wij het zouden gaan redden', aldus de Spanjaard, die ondanks alle hectiek na het opstappen van de medische staf en de pijnlijke nederlaag in Portugal rustig bleef. 'Ik weet wat er van mij wordt verwacht bij deze club. Je moet winnen, net zoals bij Barcelona. Maar goed, we staan in de halve finale, dus ik ben een gelukkig mens', aldus Guardiola.

En dat is voor de oud-trainer van Barcelona de zesde keer in zijn trainersloopbaan. Guardiola, die tot dusver twee keer de Champions League won met Barça, plaatste zich sinds zijn aanstelling bij Barcelona in de zomer van 2008 steeds bij de laatste vier in het kampioenenbal. De Spanjaard nam na het seizoen 2012/13 een sabbatical en een jaar later werd hij aangesteld bij Der Rekordmeister.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.