Zenit springt na 'politieke manipulatie' in de bres voor Tymoshchuk en stapt naar CAS

Reacties

In Rusland wordt met ontsteltenis gereageerd op de schorsing van Anatoliy Tymoshchuk. Werkgever Zenit Sint-Petersburg spreekt van 'politieke manipulatie' en stapt naar internationaal sporttribunaal CAS.

Zenit springt na 'politieke manipulatie' in de bres voor Tymoshchuk en stapt naar CAS
© Pro Shots

'Tymoshchuk is een geweldige professional met een gewetensvolle houding ten opzichte van zaken in elk land waar hij als sportman heeft gespeeld en als coach heeft gewerkt', aldus een woordvoerder tegenover Sport-Express, die eraan toevoegt dat de straffen van de Oekraïense voetbalbond (UAF) een vorm van 'politieke manipulatie' zijn.

'We willen eraan herinneren dat voetbal buiten de politiek moet blijven en geen deel moet uitmaken van het politieke spel. Zenit zal de belangen van de coach bij het CAS gaan verdedigen', klinkt het.

Eerder op de vrijdag oordeelde de UAF dat Tymoshchuk nooit meer in de voetballerij in Oekraïne mag werken en al zijn Oekraïne verkregen prijzen, titels en onderscheidingen kwijtraakt. De voormalig aanvoerder van de Oekraïense ploeg heeft de Russische invasie nog altijd niet veroordeeld en dit is dus de prijs die hij daarvoor moet betalen.

Ook in het Russische parlement worden er vraagtekens geplaatst bij de straffen voor Tymoshchuk. Svetlana Zjoerova van de regerende partij Verenigd Rusland zegt: 'Hij ontving zijn titels voor wat hij voor Oekraïne heeft gedaan. Ik begrijp het niet.' Ze spreekt van 'Oekraïense hysterie': 'Het is niet goed. Tymoshchuk heeft niets gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.