Zenit slaat belangrijke slag met Kokorin en Zhirkov

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft overeenstemming bereikt met Dinamo Moskou over de komst van Aleksandr Kokorin en Yuri Zhirkov. Beide Russische internationals vervolgen hun carrière bij de huidige nummer zes.

Zenit slaat belangrijke slag met Kokorin en Zhirkov

Dinamo Moskou kampt met serieuze financiële problemen en kon het vertrek van Kokorin (foto) en Zhirkov daarom niet tegenhouden. Zenit is op zijn beurt aan een teleurstellend seizoen bezig en staat na achttien duels slechts zesde. Met de hulp van de twee nieuwe aanwinsten hoopt de club zich toch nog te mengen in de titelstrijd. De achterstand op koploper CSKA Moskou bedraagt zeven punten.

De 24-jarige Kokorin geldt momenteel als één van de beste spelers van Rusland en is een vaste waarde bij de nationale ploeg. De aanvallende middenvelder annex spits scoorde dit seizoen vier keer in acht wedstrijden voor Dinamo. Zhirkov (32) is een ervaren rot en komt het best tot zijn recht als linksback. Hij speelde in Rusland eerder al voor CSKA Moskou en FC Anzhi Makhachkala. In Engeland kwam Zhirkov uit voor Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.