Zenit neemt voorschot op kwartfinale Europa League

Zenit Sint-Petersburg heeft een flinke stap gezet richting de kwartfinale van de Europa League. In Rusland was de ploeg van trainer André Villas-Boas met 2-0 te sterk voor het tiental van Torino.

Zenit, de ploeg die PSV in de vorige ronde uitschakelde, was in eigen huis een maatje te groot voor het tiental van Torino. Twee onnodige overtredingen van verdediger Marco Benassi zorgden ervoor dat de Italianen al na 28 minuten verder moesten met tien man.

Daar maakte de Russische topclub gretig gebruik van. Tien minuten na de rode kaart van Benassi opende Axel Witsel de score. Doelman Daniele Padelli liet het schot van rechtsback Igor Smolinkov los, waardoor het voor de Belg een koud kunstje was: 1-0.

Zenit maakte kort na de rust aan alle onzekerheid een einde. Domenico Criscito bepaalde, nadat Hulk de bal op de paal had geknald, in de 53ste minuut de eindstand in Sint-Petersburg op 2-0. Volgende week donderdag wacht de return in Turijn.