Zelfs Bayern is niet veilig voor de getergde Modeste

Reacties

Anthony Modeste wil graag met Frankrijk naar het EK, maar de spits van 1. FC Köln valt ondanks zijn vele goals maar niet op bij bondscoach Didier Deschamps. Wellicht helpt een heldenrol tegen Bayern München dit weekend. Oscar van der Horst blikt vooruit op speelronde 27 in de Bundesliga.

Zelfs Bayern is niet veilig voor de getergde Modeste

Toen Frankrijk in 1998 wereldkampioen werd in eigen land, gebeurde dat eigenlijk zonder spits. Het shirtje met nummer negen werd gedragen door Stéphane Guivarc'h, wie kent hem nog? Er was niets beters voorhanden dan de toenmalige spits van AJ Auxerre, die bijna alle wedstrijden in actie kwam. Hij kreeg zelfs een basisplaats in de finale, zonder ook maar één treffer gemaakt te hebben dat toernooi.

Guivarc'h verdiende dankzij deze status en zijn topseizoen in de Ligue 1 een transfer naar Newcastle United, waar hij tot op de dag van vandaag hoog scoort in de lijst met grootste miskopen aller tijden in de Premier League. Bij Glasgow Rangers schopte hij ook al geen deuk in een pakje boter meer, waarna hij afbouwde bij zijn oude clubs Auxerre en Guingamp en op zijn 31ste al uitgespeeld was.

Toch dromen vandaag de dag veel spitsen van eenzelfde rol, nu Frankrijk in aanloop naar wederom een groot toernooi in eigen land personele problemen heeft. De soap rond Karim Benzema wordt breed uitgemeten. Zijn voorlopige schorsing vanwege een afpersingszaak en zelfs geruchten over drugshandel maken de kans nu met de dag groter dat bondscoach Didier Deschamps moet terugvallen op een alternatief.

Schijnwerpers
Anthony Modeste is één van die roofdieren die hun kans schoon zien. Een fysiek sterke spits in de vorm van zijn leven, die met zijn overstap van 1899 Hoffenheim naar de grote stad Keulen meer in de schijnwerpers hoopte te komen. Met vijf goals tijdens de eerste speelronden kende hij een bliksemstart. Inmiddels heeft hij hoogstpersoonlijk de doorslag gegeven in wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Schalke 04.

Modeste schuift zijn ambities om voor de nationale ploeg uit te komen intussen niet onder stoelen of banken. De voormalige jeugdinternational maakte al veertien goals in officiële duels, waarmee hij afstevent op zijn beste productie ooit. De held in Keulen, breed uitgemeten in de media toen hij de derby tegen Borussia Mönchengladbach besliste, heeft minder dan drie maanden voor het EK nog geen uitnodiging van Deschamps gekregen.

Anthony Modeste is bezig aan zijn beste seizoen ooit op het hoogste niveau.
Anthony Modeste is bezig aan zijn beste seizoen ooit op het hoogste niveau.

Nog een teleurstelling voor Modeste en de mede-kanshebbers om in de voetsporen van Guivarc'h te treden is dat Deschamps de dertiger André-Pierre Gignac wél heeft opgenomen in de selectie voor onder meer de vriendschappelijke duel met Nederland. Zijn doelpunten in het verre Mexico wegen kennelijk zwaarder dan die van Alexandre Lacazette voor Olympique Lyon, Kevin Gameiro voor Sevilla of Modeste voor FC Köln.

Modeste blijft zichzelf intussen voor de gek houden in zijn droom om ooit op een groot toernooi actief te zijn. Een alternatief voor de Franse ploeg is er immers niet, omdat het Martinique waar zijn roots liggen niet aangesloten is bij de FIFA. Tegen Bayern weet hij in elk geval dat alle aandacht op de wedstrijd van zijn club gericht is. Misschien wel zijn wedstrijd, als hij met zijn reputatie van reuzendoder de competitie weer nieuw leven inblaast.

Misschien schort het Modeste aan dat teugje zelfingenomenheid om echt bij die Franse ploeg te horen. Daarom even vooropgesteld: als hij met zijn winnende treffer ook de aanstaande kampioen op de knieën krijgt, is dat geen toeval meer. Dan hoeft een door de Champions League vermoeid Bayern zich niet achter een offday te verschuilen, maar moet vooral Deschamps zich eens achter zijn oren krabben.

Programma
Schalke 04 18-03
20:30
Borussia
Mönchengladbach
VfL Wolfsburg 19-03
15:30
Darmstadt 98
Hamburger SV 19-03
15:30
1899 Hoffenheim
Werder Bremen 19-03
15:30
FSV Mainz 05
1. FC Köln 19-03
15:30
Bayern München
Hertha BSC 19-03
15:30
FC Ingolstadt 04
Eintracht Frankfurt 19-03
18:30
Hannover 96
VfB Stuttgart 20-03
15:30
Bayer Leverkusen
FC Augsburg 20-03
17:30
Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.