Kovac zinspeelt op basisplaats herstelde Castaignos

Reacties

Voor Luc Castaignos kan de recente benoeming van Niko Kovac als nieuwe hoofdtrainer van Eintracht Frankfurt goed uitpakken. Voor de net herstelde spits lonkt een basisplaats.

Kovac zinspeelt op basisplaats herstelde Castaignos

De Nederlandse aanvaller liep medio november een pittige enkelblessure op, waarna hij niet meer in actie kwam. Afgelopen woensdag stond Castaignos op het trainingsveld van Die Franken, die zaterdag de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach spelen.

Opvallend genoeg deelde Kovac de vorige zomer van FC Twente aangetrokken spits tijdens de partijspellen in bij het A-team. Derhalve vormde Castaignos een aanvalskoppel met Haris Seferovic. Bij aanvang van het seizoen presenteerden de twee zich als complementair duo.

Zo scoorde Castaignos tijdens zowel de vierde als vijfde speelronde twee keer, in beide duels leverde hij een assist. Uiteindelijk verloor hij begin november onder toenmalig hoofdtrainer Armin Veh zijn basisplaats vanwege vormverlies. Door zijn enkelblessure speelde hij tot dusverre elf competitiewedstrijden voor Eintracht Frankfurt.

De motieven van Kovac om Castaignos direct als eventuele basiskracht te gebruiken hangen samen met de fysieke ongemakken van Alexander Meier. De laatste duels ontbrak de routinier vanwege knieklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.