Zegereeks Marseille duurt voort dankzij late treffer Gignac

Reacties

Een doelpunt van André-Pierre Gignac in de extra tijd heeft Olympique Marseille aan de zevende zege op rij geholpen. Daarmee verstevigt het de koppositie in de Franse Ligue 1. Achtervolger Girondins Bordeaux volgt op vijf punten.

Zegereeks Marseille duurt voort dankzij late treffer Gignac

Marseille domineerde uit tegen middenmoter Caen, maar had lange tijd moeite om dat in de score tot uitdrukking te laten komen. Pas een kwartier voor tijd was het raak, toen Jacques Romao de bal in het net kopte uit een corner. Tien minuten later kwam Caen toch weer op gelijke hoogte, toen Yroundu Musavu-King een vrije trap met zijn hoofd tot doelpunt promoveerde. Gignac voorkwam in de 93ste minuut averij voor Marseille, door de winnende binnen te schieten: 1-2.

Dat de Franse spits scoorde was nauwelijks toeval te noemen, want hij bloeide dit seizoen op onder leiding van de nieuwe trainer Marcelo Bielsa. Het aanvallende pressingvoetbal dat de Argentijnse oefenmeester propageert is op het lijf geschreven van Gignac, die maar liefst negen keer scoorde in de eerste negen competitiewedstrijden. Daarmee is hij topscorer van de Franse competitie, met vier doelpunten voorsprong op Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain).

Bielsa
Bielsa werd deze zomer door Marseille binnengehaald om schoon schip te maken, na de teleurstellende zesde plaats van vorig seizoen. Hij moest het antwoord worden van l’Om op de kapitaalkrachtigheid van PSG, dat twee jaar op rij kampioen werd. Zijn wittebroodsweken bij Marseille verliepen echter moeizaam. Bielsa maakte openlijk ruzie met voorzitter Vincent Labrune over het transferbeleid en het spelen met een driemansdefensie bleek niet succesvol.

De Franse verdedigers kregen de aanvallende 3-3-1-3 formatie van Bielsa niet onder de knie en verspeelden in de eerste twee competitieduels punten tegen SC Bastia (3-3) en Montpellier (0-2 verlies). Bielsa besloot vervolgens een extra verdediger op te stellen en opeens begon het te lopen bij Marseille. Tegenstanders wisten zich geen raad met het offensieve spel van zijn team en na zeven overwinningen op rij lijkt Marseille opeens een serieuze titelkandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.