Zegereeks Jong Oranje ten einde ondanks pijnlijk moment Mannsverk

Jong Oranje heeft donderdagavond in Nijmegen een oefennederlaag geleden tegen Jong Noorwegen, bij wie Ajacied Sivert Mannsverk een bijzonder ongelukkig moment beleefde. Bondscoach Michael Reiziger leed zijn eerste nederlaag met Jong Oranje sinds zijn aanstelling vorig jaar zomer.

Reiziger begon in De Goffert met vier debutanten: keeper Dani van den Heuvel (Leeds United), Max Bruns (FC Twente), Wouter Goes (AZ) en Julian Baas (Excelsior). Met de nieuwelingen in de ploeg kwam Jong Oranje al na ruim een minuut op achterstand. Spits Joel Mugisha ontsnapte na een handige voorzet van Kristian Arnstad aan de aandacht van Bruns en passeerde Van den Heuvel van dichtbij.

Na ruim een kwartier kwam Jong Oranje via Ruben van Bommel weer op gelijke hoogte. De aanvaller van AZ kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld van Jong Noorwegen-aanvoerder Mannsverk, die vorige week met Ajax tegen Aston Villa op vrijwel identieke wijze een tegendoelpunt inleidde. Van Bommel kon door de pijnlijke fout van Mannsverk ongehinderd de gelijkmaker binnen werken.

Einde zegereeks
Jong Oranje kon het cadeautje van de Ajacied goed gebruiken, want Jong Noorwegen bleek een taaie tegenstander voor het elftal van Reiziger, bij wie Million Manhoef voor de meeste dreiging zorgde voor de pauze. Bij de start van de tweede helft verscheen NEC-keeper Robin Roefs als debutant in het veld en hij incasseerde na tien minuten de 1-2. Andreas Schjeldedrup passeerde Roefs met een schot in de korte hoek.

Met de nodige invallers binnen de lijnen hoopte Jong Oranje nog een nederlaag te voorkomen, maar de Noren bezorgden Reiziger zijn eerste nederlaag als bondscoach. Ibrahim Cissoko (Toulouse) was in de slotfase nog wel dicht bij een gelijkmaker. Tot donderdag won Jong Oranje onder leiding van Reiziger alle interlands (zes). Volgende week maandag spelen de Nederlandse beloften de uitwedstrijd tegen Moldavië in de EK-kwalificatiereeks. In Groep C staat Jong Oranje met achttien punten uit zes duels soeverein aan kop.