Reiziger legt uit waarom Babadi niet bij de selectie van Jong Oranje zit

Reacties

Michael Reiziger heeft uitgelegd waarom Isaac Babadi geen deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje. Het 18-jarige talent van PSV is aangesloten bij de Nederland onder-19, omdat zij een belangrijke kwalificatiereeks spelen.

Reiziger legt uit waarom Babadi niet bij de selectie van Jong Oranje zit
© Pro Shots

Jong Oranje speelt de komende dagen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen (donderdagavond) en een EK-kwalificatieduel met Moldavië (maandagavond), maar doet dat zonder Babadi, die wel bij de voorselectie zat. De middenvelder van PSV is aangesloten bij Nederland onder-19 voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Litouwen, Frankrijk en België.

Reiziger legt uit waarom hij Babadi niet heeft geselecteerd, maar elders heeft gestald. 'We hebben daar nu voor gekozen omdat de onder-19 voor een belangrijke kwalificatie staat', aldus de bondscoach van Jong Oranje in gesprek met ESPN. 'Bij dat eindtoernooi wil je dat daar de grootste talenten spelen. Of hij (Babadi, red.) die ook gaat spelen weet ik niet, maar wij hebben hier nu voor gekozen. Onder andere omstandigheden had hij er misschien wel bij gezeten, want ik hou van zijn speelstijl.'

Nederland onder-19 begon de kwalificatiecyclus woensdag zeer succesvol. Babadi zag zijn ploeg vanaf de bank met 4-0 winnen van Litouwen. Aankomende zaterdag wacht het treffen met de leeftijdsgenoten van Frankrijk en de dinsdag daarop wordt de interlandweek afgesloten met een duel met België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.