Zege op stug San Marino stemt Hodgson tevreden

Engeland had het vooral voor rust moeilijk tegen San Marino, maar bondscoach Roy Hodgson is blij met de instelling van zijn team tijdens de 5-0 thuiszege. Dat het dwergstaatje lang standhield, was voor hem geen verrassing.

'Wat mensen zich moeten realiseren, is dat de eerste helft tegen dit soort ploegen erg lastig is', aldus Hodgson na de wedstrijd. 'De tegenstander is op dat moment erg fit en staat met tien man achter de bal, waardoor er voor ons geen ruimte is om te spelen. Maar uiteindelijk hebben we het toch voor elkaar gekregen.'

'We hadden misschien meer kunnen scoren, maar ik kan mijn spelers niets verwijten', vervolgde Hodgson. 'Op het moment dat San Marino vermoeid raakte, creëerden we enkele goede kansen. Bij een 5-0 voorsprong zag ik enkele jongens nog sprinten om de bal te heroveren en dat is de instelling die ik graag zie.'

Dankzij de 5-0 zege is Engeland na twee wedstrijden koploper in Groep E met zes punten. Zondag gaat de ploeg op bezoek in Estland, dat donderdag met 1-0 verloor in Litouwen en met drie punten derde staat.