Rooney: 'Begin niet met idee dat ik Greaves kan inhalen'

Reacties

Engeland neemt het in de EK-kwalificatie op tegen San Marino (donderdag) en Estland (zondag). De twee duels met de mindere goden bieden Wayne Rooney de mogelijkheid om zijn recordjacht te vervolgen. Al is hij er naar eigen zeggen totaal niet mee bezig.

Rooney: 'Begin niet met idee dat ik Greaves kan inhalen'

Rooney scoorde in oefenduel met Noorwegen (1-0 winst), nog voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijden, voor de 41ste keer in het maagdelijk wit van de Engelsen. De aanvaller van Manchester United steeg daarmee een plekje op de lijstje van topscorers aller tijden. Daardoor kwam recordhouder Bobby Charlton (49 doelpunten) in zicht.

'Ik ben daar zelf absoluut niet mee bezig', liet Rooney woensdag desgevraagd weten tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond. 'Ik sta op de vierde plaats op die lijst, dat kan ik niet ontkennen. Als ik de komende wedstrijden zou stijgen in dat klassement zou dat geweldig zijn. Maar ik begin niet aan een wedstrijd met het idee: Ik ga Jimmy Greaves (nummer drie op de topscorerslijst, red.) inhalen! Het is vooral belangrijk dat we goed spelen en wedstrijden winnen.'

Wayne Rooney voegde in het oefenduel met Noorwegen een doelpunt toe aan zijn totaalscore. Hij heeft Jimmy Greaves in het vizier.
Wayne Rooney voegde in het oefenduel met Noorwegen een doelpunt toe aan zijn totaalscore. Hij heeft Jimmy Greaves in het vizier.

Wat dat betreft kende de kersverse aanvoerder van het Engels nationale elftal een goede start. Naast de 1-0 overwinning op Noorwegen (vriendschappelijk) ging ook het EK-kwalificatieduel met Zwitserland gewonnen (2-0). 'Het is natuurlijk geweldig om zo aan deze reeks te beginnen', glimlachte de captain. 'Ik geniet van de rol die ik nu heb en de verantwoordelijkheid die ik krijg. En gezien de resultaten loopt het ook goed.'

Met de EK-kwalificatiereeks voor de boeg heeft Rooney, mits hij fit blijft, uitzicht op nog minstens negen wedstrijden om nog op de topscorerslijst te stijgen. Ook wat betreft het aantal interlands ligt de pas 28-jarige goaltjesdief op koers om over wat landgenoten heen te klimmen. Rooney (97 caps) bezet momenteel de negende plaats in de toptien van recordinternationals en ligt nog 28 interlands achter op nummer één Peter Shilton (125).

Topscorers Engels elftal aller tijden
1. Bobby Charlton 49 doelpunten
2. Gary Lineker 48 doelpunten
3. Jimmy Greaves 44 doelpunten
4. Wayne Rooney * 41 doelpunten
5. Michael Owen 40 doelpunten
* nog steeds actief
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.