Zeer matig FC Utrecht op alle fronten geklopt door ADO

FC Utrecht speelde een waardeloze wedstrijd tegen ADO Den Haag en ging met 2-0 onderuit tegen de gedreven bezoekers.

Door de blessure van Robert Zwinkels en de schorsing van Barry Ditewig stond Gino Coutinho onder de lat bij ADO Den Haag. Inval-keeper tegen Ajax, Ricky van den Bergh, moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Ton du Chatinier stuurde zijn verwachte elf het veld van De Galgenwaard in.

Vanaf het begin bleek dat de belangen van de wedstrijd voor de bezoekers hoger was. FC Utrecht speelde lethargisch en werd continu afgejaagd door ADO. Bovendien bleek het vroege tijdstip voor veel spelers van de thuisploeg een reden om nog niet volledig bij de les te zijn. Dit resulteerde na ruim een kwartier ook in een voorsprong voor de Hagenaars.

Mark van der Maarel werkte hopeloos een bal weg die pardoes voor de voeten van Danny Buijs belandde. De aanvoerder dacht niet lang na en liet Michel Vorm kansloos. De rechtsback bleef matig en moest na een half uur naar de kant voor Tim Cornelisse. Beter spelen ging FC Utrecht er niet van.

Nog voor rust bracht Wesley Verhoek ADO op 2-0. De rappe aanvaller werd uitstekend gelanceerd door Lex Immers en klopte eenvoudig de ver uitgekomen Vorm. Na rust kwam FC Utrecht iets beter in zijn spel en poogde aansluiting te vinden. Het kreeg daartoe ook kansen, maar Coutinho toonde zich bekwaam op een omhaal van Jacob Mulenga en een schot van Nana Asare.

Veel verder kwam FC Utrecht niet en moest daarom de nederlaag incasseren. Het verzuimt daardoor Heracles Almelo, dat op de zesde plaats staat, in te halen. ADO Den Haag passeert Sparta Rotterdam op de ranglijst en klimt naar de vijftiende plaats. Een positie die rechtstreekse handhaving in de Eredivisie inhoudt.