Zeer aanvallend City wint overtuigend bij Stoke

Manchester City heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Stoke City werd afgesloten met een 1-4 zege. Sergio Agüero (foto) was met twee doelpunten de grote man.

Manager Pep Guardiola stuurde een zeer aanvallend elftal de wei in. Spits Sergio Agüero werd in de rug gesteund door Raheem Sterling, David Silva, Kevin De Bruyne en Jesús Navas. De keuzes van Guardiola pakten goed uit. City speelde uitstekend en kwam in de 27ste minuut op voorsprong. Een wel heel licht duwtje van Ryan Shawcross bleek in de ogen van arbiter Mike Dean voldoende voor een strafschop, die door Agüero werd benut. Midweeks miste de Argentijn nog twee keer van elf meter tegen Steaua Boekarest.

Tien minuten voor rust verdubbelde City de score. Een afgemeten voorzet van De Bruyne werd door Agüero tegen de touwen gekopt. Na vier minuten in de tweede helft kwam Stoke, waar Erik Pieters een basisplaats had, terug in de wedstrijd. Dean zag ditmaal een penalty in een licht vergrijp van Sterling en ook Bojan Krkic maakte geen fout vanaf de stip.

Het doelpunt van Bojan zorgde echter niet voor onrust bij City. The Citizens bleven heer en meester en creëerden met fraai positiespel de nodige kansen. In de 86ste minuut viel de terechte 1-3. Invaller Kelechi Iheanacho gaf strak voor op de eveneens ingevallen Nolito en de Spanjaard maakte zijn eerste doelpunt in de Premier League. In de 95ste minuut werd het zelfs nog 1-4. Sterling en Nolito liepen samen op doelman Shay Given af en na een tikje breed van Sterling tikte Nolito binnen.