Opzienbarende hoofdrol Agüero in eclatante zege City

Manchester City heeft zich ten koste van Steaua Boekarest nagenoeg verzekerd van een Champions League-ticket. Boy Waterman en Miralem Sulejmani hadden minder reden tot tevredenheid.

Steaua Boekarest – Manchester City 0-5
Manchester City staat met anderhalf been in de Champions League. De ploeg van trainer Pep Guardiola keerde met een ruime overwinning terug uit Roemenië, waar Steaua Boekarest op eigen veld kansloos ten onder ging.

The Citizens hadden de return al in de eerste helft tot een formaliteit kunnen maken. Sergio Agüero was daarbij de gebeten hond. De Argentijn miste namelijk in de eerste twintig minuten twee keer een strafschop.

In de achtste minuut mocht de Argentijn voor het eerst aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Raheem Sterling. Zijn inzet werd gestopt door Steaua-doelman Florin Nita. Ook de tweede penalty - toegekend na een actie jegens Aleksandar Kolarov - was niet aan de City-aanvaller besteed. Hij schoot over, waarmee hij in Europees verband van de laatste vijf strafschoppen er vier heeft gemist.

Agüero revancheerde zich enkele minuten voor rust voor zijn missers door met een bekeken schot Nita te passeren. Dankzij deze goal kon het oppermachtige City met een 0-2 voorsprong na 45 minuten de kleedkamer opzoeken. David Silva had op aangeven van Sterling in de dertiende minuut de score geopend.

In de tweede helft voerde Nolito de score op namens Manchester City, dat met dank aan drie goals van Agüero een 0-5 zege boekte. De Argentijn rondde een fraaie combinatie met Nolito af (0-4) om in de laatste minuut op aangeven van Fernando de return van volgende week een formaliteit maakte.

Young Boys – Borussia Mönchengladbach 1-3
Borussia Mönchengladbach heeft een flinke stap gezet op weg naar de tweede deelname aan de Champions League. Die Fohlen, die in 2015 debuteerden op het hoogste Europese podium, keerden met een bemoedigend resultaat terug uit Zwitserland.

Miralem Sulejmani bood Young Boys hoop, toen de voormalig Ajacied na bijna een uur voor de gelijkmaker tekende tegen Borussia Mönchengladbach, dat in de elfde minuut op voorsprong was gekomen door Raffael. De Zwitsers gingen voor de overwinning, maar kregen na bijna een uur in een tijdsbestek van drie minuten de deksel op de neus. Invaller André Hahn – uit buitenspelpositie - en Raffael zorgden voor de Zwitserse kater en de Duitse vreugde.

FC Kopenhagen – APOEL Nicosia 1-0
Boy Waterman moet met APOEL Nicosia volgende week aan de bak om niet te sneuvelen op de drempel van de Champions League. De Nederlandse doelman in Cypriotische dienst kon niet voorkomen dat FC Kopenhagen op eigen veld een nipte overwinning boekte. Op slag van rust ging Andrija Pavlovic na een fraaie pass van Thomas Delaney aan Waterman voorbij voor hij de bal in het lege doel tikte. Het bleek de beslissende treffer in de Deense hoofdstad.