Agüero ouderwets op dreef in duel met gouden randje

Reacties

Manchester City-spits Sergio Agüero beleefde dinsdagavond een bijzonder Europees duel bij Steaua Boekarest (0-5). De Argentijn scoorde drie keer, miste twee strafschoppen en speelde bovendien het vijfhonderdste duel in zijn clubloopbaan.

Agüero ouderwets op dreef in duel met gouden randje

Met vier goals in zijn eerste twee duels onder de nieuwe manager Pep Guardiola is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen voor Agüero. Dinsdagavond maakte de Argentijnse spits zijn tweede Europese hattrick namens zijn Engelse werkgever, die voor het eerst vijf keer scoorde in een Europese uitwedstrijd.

De eerste Europese drieklapper kwam op 25 november 2014 tot stand in het Champions League-groepsduel met Bayern München (3-2). In totaal was Agüero als speler van City in alle competities waarin hij uitkwam al goed voor acht hattricks (drie goals of meer in één duel).

Jubileumduel
Het duel met Steaua was voor de 28-jarige Agüero op voorhand al bijzonder. Het was zijn vijfhonderdste officiële wedstrijd als clubvoetballer. Hij speelde tussen 2002 en 2005 in totaal 56 duels voor Independiente, kwam van 2006 tot en met 2011 tot 234 optredens namens Atlético Madrid en staat inmiddels op 210 wedstrijden voor City.

Agüero kwam in die vijfhonderd duels tot 264 doelpunten. Namens Manchester City staat de doelpuntenteller inmiddels op 140, waarvan 24 in Europees verband. Door zijn drie treffers in Roemenië nadert Agüero - goed voor tien goals in zijn laatste negen optredens voor City - in rap tempo de grens van driehonderd goals in zijn loopbaan. Hij heeft nu voor clubs (264) en land (34) in totaal 298 keer gescoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.