Yoshida drie jaar langer bij Southampton van Koeman

Reacties

Maya Yoshida (26) heeft vlak voordat hij vertrekt naar de Azië Cup zijn contract bij Southampton verlengd. De voormalige verdediger van Nagoya Grampus Eight en VVV-Venlo beschikte bij de club van manager Ronald Koeman over een na dit seizoen aflopende verbintenis.

Yoshida drie jaar langer bij Southampton van Koeman

Yoshida werd in 2012 voor een kleine drie miljoen euro overgenomen door Southampton. Koeman deed in elf competitieduels een beroep op de Japanner, die daarin één keer trefzeker was. 'Ik blij dat hij heeft bijgetekend, Maya is een voorbeeld voor anderen', zegt de coach.

Na het duel van donderdag met Arsenal kan Yoshida zijn club even niet meer van dienst zijn. Op de Azië Cup treft hij met Japan de tegenstanders Palestina, Irak en Jordanië op respectievelijk 12, 16 en 20 januari.

Koeman bouwt bij Southampton ondertussen verder aan de toekomst. Behalve Yoshida hoopt de voormalige Feyenoord-coach ook de huurlingen Toby Alderweireld en Ryan Bertrand langer vast te leggen. Zij worden gehuurd van Atlético Madrid en Chelsea en lieten al weten open te staan voor een langer verblijf bij de huidige nummer vier van de Premier League omdat zij het daar goed naar hun zin hebben.

Koeman haalde ook aanvaller Eljero Elia al bij Werder Bremen vandaan. Hij wordt gehuurd met een optie tot koop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.