Yildirim verschalkt Waterman, assist invaller Ten Voorde

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• In de zevende speelronde van de Süper Lig ging het Karabukspor van doelman Boy Waterman in eigen huis onderuit tegen Bursaspor • Murat Yildirim, in 2004 nog verkozen tot Talent van het Jaar bij Ajax, zorgde na ruim een half uur voor het enige doelpunt van de wedstrijd • De thuisclub speelde op dat moment al met tien man na twee gele kaarten voor Samba Sow •

Anass Achahbar heeft als invaller zijn debuut gemaakt voor Arminia Bielefeld, maar de Feyenoord-huurling kon niet voorkomen dat zijn ploeg in de Tweede Bundesliga thuis hard onderuit ging tegen 1. FC Kaiserslautern (0-3) • John Verhoek begon wél in de basis bij FC Sankt Pauli, maar ook hij verloor • SC Paderborn nam drie punten mee uit Hamburg • Dat was voor een groot deel te danken aan Rick ten Voorde, die in de 75ste minuut werd ingebracht en drie minuten later de assist verzorgde voor de winnende treffer van Johannes Wurtz (1-2) •

• In de hoofdstad van Bulgarije was men in de ban van de stadsderby tussen Levski Sofia en Lokomotiv Sofia, die geen winnaar opleverde • Aan de kant van de thuisclub speelde Garry Mendes Rodrigues de hele wedstrijd mee, terwijl Dustley Mulder in de 51ste minuut werd gewisseld • De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0 •