Wuytens: 'Mooi als ik ook nog eens een stap kan maken'

Het was een gekke week voor Dries Wuytens, verdediger van Willem II. Zaterdagavond ging zijn ploeg, na een prima eerste helft, met 3-1 onderuit bij SC Heerenveen.

Een paar dagen eerder vertrok zijn broer Stijn naar AZ. 'Ik gun hem die overstap van harte, maar we hadden hem nog goed kunnen gebruiken', zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Willem II speelde een prima eerste helft, maar kwam niet verder dan een 1-0 voorsprong via Nick van der Velden. Hij benutte een zelf gecreëerde penalty. 'Dat is de les van deze avond', aldus Wuytens. 'Dat we de kansen gewoon moeten maken. We hadden bij rust met zeker 3-0 voor moeten staan.'

Onder meer Erik Falkenburg liet een grote kans onbenut namens de Brabanders. Daar profiteerde de thuisclub na rust handig van. Via Zeneli, Otigba en Larsson bouwden de Friezen de achterstand om in een 3-1 overwinning. Wuytens: 'Wat we in de eerste helft wel deden, druk op de bal houden, deden we in de tweede helft niet meer. We liepen alleen maar achteruit. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, vraag ik me nog steeds af. Als ik daarop het antwoord had, was het niet gebeurd. We hebben deze nederlaag aan onszelf te wijten.'

Voor Willem II komt er nu behoorlijke druk te staan op het duel met FC Groningen van dinsdag in het Koning Willem II Stadion. Bij verlies dreigt voor de Tricolores weer de gevarenzone op de ranglijst.