Wuytens debuteert als verdediger, Vejinovic op de bank

Reacties

Drie dagen na het afronden van zijn transfer maakt Stijn Wuytens meteen zijn debuut voor AZ. De 26-jarige Belg start om 12.30 uur opmerkelijk genoeg centraal achterin tegen Feyenoord, waar Marko Vejinovic moet plaatsmaken voor Karim El Ahmadi.

Wuytens debuteert als verdediger, Vejinovic op de bank

Wuytens kwam deze week over van Willem II, waar de bij PSV opgeleide linkspoot vooral op het middenveld speelde. Zijn nieuwe trainer John van den Brom heeft echter een plek in de achterhoede voor hem in gedachten. Opmerkelijk genoeg zei de trainer van AZ donderdag nog dat Pantelis Hatzidiakos door de schorsing van Derrick Luckassen in het centrum naast Ron Vlaar zou spelen, maar het negentienjarige talent begint op de bank.

Ook Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst heeft ten opzichte van de verloren topper tegen PSV (0-2) een wijziging doorgevoerd. El Ahmadi zat vorige week zondag nog op de tribune wegens een schorsing, maar maakt nu zijn rentree in de basis. De dertigjarige middenvelder krijgt de voorkeur boven Vejinovic. Tonny Vilhena behoudt daardoor zijn startplek. In de achterhoede houden Terence Kongolo en Miquel Nelom opnieuw Jan-Arie van der Heijden op de bank.

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Stijn Wuytens, Haps; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Jahanbakhsh, Janssen, Dos Santos.
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Vilhena, Gustafson; Kuijt, Kramer, Elia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.