Wouters boos: 'We waren slecht en ontzettend slordig'

Jan Wouters en Cedric van der Gun waren na de 3-1 nederlaag van FC Utrecht bij SC Cambuur zeer kritisch. De trainer en aanvoerder van de Domstedelingen vonden dat hun ploeg ver beneden peil presteerde in Leeuwarden.

Dankzij een vroege goal van Yassin Ayoub ging Utrecht met een 0-1 voorsprong rusten, maar in de tweede helft was Cambuur oppermachtig en boekte het een verdiende zege. 'We hebben niet goed gespeeld en mochten nog blij zijn met onze voorsprong in de rust, maar in de tweede helft hebben we veel te weinig laten zien', aldus Van der Gun voor de camera's van FOX Sports.

Volgens Van der Gun deugde er weinig tot niets van het spel van Utrecht. 'We gingen ons verschuilen voor de bal, waren slordig en niet agressief in de duels. We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen.' Trainer Jan Wouters sloot zich bij zijn ervaren aanvaller aan: 'Het was heel slecht van ons. Cambuur heeft verdiend gewonnen.' De oefenmeester ergerde zich groen en geel aan het vele balbezit dat zijn ploeg leed. 'We waren ontzettend slordig.'

Michiel Hemmen, die namens Cambuur de 1-1 maakte, vond dat Utrecht in aanvallend opzicht niets liet zien. 'Behalve het doelpunt dat ze maakten hebben ze helemaal niets gecreëerd, dus daarom raakten we van de vroege achterstand niet in de war. We wisten zelf namelijk wel aardig wat kansen bij elkaar te spelen.' Door de overwinning stijgt Cambuur naar de dertiende plaats en slaat het een gaatje met de gevarenzone. 'Het gaat de goede kant op met ons', concludeert Hemmen.