Wotte begrijpt Nouri: 'Hij richt zich op Oranje Onder-19'

Reacties

Ajacied Abdelhak Nouri bedankte voor een uitnodiging van Jong Marokko-bondscoach Mark Wotte, maar de keuzeheer is niet van de leg door het 'nee' van de middenvelder.

Wotte begrijpt Nouri: 'Hij richt zich op Oranje Onder-19'

'Ik wilde hem persoonlijk mededelen dat we hem natuurlijk kennen en hem de kans willen geven', laat Wotte weten aan Voetbal International. 'We hebben hem officieel gezegd dat, als hij graag voor Marokko wil spelen, hij van harte welkom is bij Marokko Onder-20. Net als Faris Hammouti en Karim Loukili van Feyenoord en FC Utrecht.'

De 55-jarige Wotte hoopt zich als bondscoach van Jong Marokko te plaatsen voor het toernooi om de Afrika Cup 2017. Hammouti en Loukili trainen al sinds vorig jaar december mee met de selectie van de voormalig trainer van onder meer ADO Den Haag, FC Utrecht en Willem II. 'Nouri heeft via zijn familie laten weten dat-ie zich voorlopig op Ajax en Nederland Onder-19 wil richten', bevestigt Wotte.

Nouri plaatste zich onlangs met Oranje Onder-19 voor het EK in Duitsland van komende zomer. De Marokkaans-Nederlandse spelverdeler is aanvoerder van de ploeg van keuzeheer Aron Winter, die sinds dinsdagmiddag weet welke landen hij zal treffen op het Europese eindtoernooi. Wotte snapt de voorlopige afwijzing van Nouri dan ook en is blij dat hij nu al kan werken met spelers die 'echt voor honderd procent voor Marokko willen spelen'.

'Zoals Achraf Hakimi van Real Madrid, Mattia Hilalli van AC Milan, Hicham Mastour van Málaga en Hamza Mendyl van Lille', somt de keuzeheer op. 'Hakimi en Mendyl zaten laatst bij de A-ploeg, bij de interland tegen Kaapverdië. Dat zegt ook wel wat. Wij beginnen met hen in mei en juni aan de kwalificatie voor het toernooi om de Afrika Cup van 2017.' En mogelijk met Nouri, als die zich nog bedenkt. 'InshAllah (Als Allah dat wil, red.)', sluit Wotte af met een knipoog. (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.