Oranje Onder-19 treft toplanden op EK in Duitsland

Reacties

Nederland Onder-19 weet welke landen de ploeg zal treffen op het EK in Duitsland van komende zomer. De ploeg van bondscoach Aron Winter werd via een loting dinsdag in de groepsfase gekoppeld aan Kroatië, Frankrijk en Engeland. 

Oranje Onder-19 treft toplanden op EK in Duitsland

De Nederlandse talenten schaarden zich ten koste van zeges op Oekraïne (3-2) en Noord Ierland (1-0) en een doelpuntloos gelijkspel tegen Polen als groepswinnaar van de kwalificatiepoule moeiteloos bij de beste acht van Europa.

Komende zomer mag de talentvolle generatie zich, eerst in Groep B, meten met de sterkste leeftijdgenoten. Groep A bestaat uit Duitsland, Italië, Oostenrijk en Portugal.

'Als ik nu zeg dat we in een sterke groep zitten, zou ik wel een erg open deur intrappen', reageert Winter in een persbericht op de loting. 'Wat ik veel belangrijker vind, is dat het toernooi weer een stapje dichterbij is en daardoor nog meer gaat leven. Zowel bij de staf als bij de spelers. Met de staf ga ik nu de tegenstanders analyseren en een optimale voorbereiding op het toernooi in elkaar zetten.'

'De jongens kunnen uitkijken naar een krachtmeting met hun beste leeftijdsgenoten uit Europa', vervolgt de keuzeheer. 'Juist omdat het allemaal sterke tegenstanders zijn, beloven het mooie wedstrijden te worden. Een prachtig vooruitzicht. Vorig jaar waren we ook op het EK en daar heb ik gezien dat het echt een hele waardevolle ervaring is voor die jonge gasten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.