Onder-19 op drempel EK: 'Met vertrouwen naar laatste duel'

Reacties

Nederland Onder-19 kan de zomer nog een Oranje-tintje geven. De ploeg van bondscoach Aron Winter is een punt verwijderd van de eindronde in Duitsland.

Onder-19 op drempel EK: 'Met vertrouwen naar laatste duel'

Invaller Carel Eiting (Ajax) maakte na een klein uur de winnende treffer in Uden tegen Noord-Ierland (1-0), waardoor dinsdag een gelijkspel volstaat tegen Polen. 'Dan heb je het wel over een heel goede tegenstander, een heel sterk team', waakt Winter in gesprek met Voetbal International voor onderschatting. 'We pakken nu even onze rust en werken dan met vertrouwen toe naar die laatste wedstrijd.'

Nu het grote Oranje pas op zijn vroegst in 2018 weer voor het eerst aanwezig kan zijn op een groot toernooi, wordt met het oog op de toekomst de ontwikkeling van jonge spelers misschien wel met extra aandacht gevolgd. Deze lichting biedt hoop, denkt Winter. 'Er zit veel voetballend vermogen in, maar het is wel belangrijk dat de jongens zich blijven ontwikkelen. Soms zijn ze nog niet zakelijk genoeg', stipt hij een verbeterpunt aan.

Fosu-Mensah
Het optreden tegen de stugge Noord-Ieren was in elk geval een geslaagde mentale test. 'We hadden het heel erg moeilijk, met name in het eerste halfuur. Maar we bleven ons eigen spel spelen', aldus Winter. In zijn basisploeg was ook plek voor Timothy Fosu-Mensah, die een maand geleden onder Louis van Gaal zijn debuut maakte voor Manchester United in de Premier League. Gezien het drukke programma werd de voormalige Ajacied in de rust uit voorzorg gewisseld.

Uiteraard werd er ook stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. 'Dat raakte mij persoonlijk heel erg. Niet alleen als een groot verlies voor de voetballerij, hij was ook de trainer die me bij Ajax liet debuteren', koestert Winter de mooie herinneringen. Met de jeugd kan hij een mooi eerbetoon brengen aan Cruijff als Oranje zich plaatst voor de eindonde van het EK in juli. Dan moet wel deze poule in de Eliteronde worden gewonnen, want alleen de zeven groepswinnaars voegen zich bij gastland Duitsland.

Stand Eliteronde Groep 4
Nederland 2-6
Polen 2-4
Oekraïne 2-1
Noord-Ierland 2-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.