Woordvoerder Di Gregorio weg bij FIFA

Reacties

Walter Di Gregorio vertrekt bij de FIFA.  De woordvoerder van de wereldvoetbalbond stapt volgens een officieel statement uit eigen beweging op.

Woordvoerder Di Gregorio weg bij FIFA

De doorgaans zeer goed geïnformeerde BBC meldt echter dat hem is gevraagd de eer aan zichzelf te houden. Nadat Di Gregrio zich bij FIFA-voorzitter Sepp Blatter had beklaagd over kritiek van de pr-adviseur van Blatter aan zijn adres, zou de Zwitser hem hebben gevraagd op te stappen. Dat doet Di Gregorio, al kan de FIFA tot het einde van dit jaar nog bij hem terecht voor advies.

Di Gregorio is door de perikelen bij zijn werkgever inmiddels een bekend gezicht geworden in de mondiale voetbalwereld. Vooral zijn optreden na de arrestatie van zeven FIFA-officials deed veel wenkbrauwen fronsen. 'Dit is alleen maar goed voor de organisatie. Niet voor ons imago, maar wel dat er nu schoon schip gemaakt kan worden', reageerde de rechterhand van Blatter op het opmerkelijke nieuws.

De wereldvoetbalbond heeft de afscheidnemende Di Gregorio in een reactie bedankt voor bewezen diensten. 'Walter heeft de laatste vier jaar ontzettend hard gewerkt en we zijn hem zeer dankbaar voor alles wat hij gedaan heeft', aldus Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA. 'Ik ben blij dat we nog tot eind dit jaar gebruik kunnen maken van zijn expertise.'

Ondanks de rumoerige periode bij de FIFA liet de spreekbuis van de wereldvoetbalbond onlangs blijken zijn gevoel voor humor niet te zijn verloren. 'FIFA-president Sepp Blatter, zijn woordvoerder en de secretaris-generaal zitten in de auto. Wie rijdt er dan? De politie', grapte Di Gregorio in een interview op de Zwitserse televisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.