Wondergoal Vardy was opzet: 'Ik had Mignolet in de smiezen'

Reacties

Jamie Vardy wees Leicester City de weg naar alweer de veertiende zege van dit Premier League-seizoen en deed dat onder meer met een wonderschone openingstreffer vanaf zo'n dertig meter. Zijn verrassende volley was geen resultaat van een geniale ingeving, maar kwam voort uit een vooropgezet plan.

Wondergoal Vardy was opzet: 'Ik had Mignolet in de smiezen'

'Ik had Simon Mignolet al de gehele wedstrijd in de smiezen', doelde de 29-jarige goaltjesdief van de huidige koploper van Engeland op het feit dat de Belgische doelman van Liverpool veelvuldig op geruime afstand van zijn doellijn stond opgesteld.

'Toen de bal opwipte, wilde ik het gelijk een keer proberen', vervolgde hij de analyse van zijn eigen openingstreffer. 'En gelukkig was het raak.' Ploeggenoot Danny Drinkwater uitte zich na de 2-0 overwinning op The Reds in andere bewoordingen over Vardy, die met achttien treffers topscorer van de Premier League is na 24 speelronden. 'Zijn eerste doelpunt was echt fenomenaal', genoot de middenvelder nog wat na bij de BBC.

Jamie Vardy viert zijn wonderschone openingstreffer in het duel met Liverpool (2-0 zege).
Jamie Vardy viert zijn wonderschone openingstreffer in het duel met Liverpool (2-0 zege).

'In die goal zat alles wat zijn seizoen tot nu toe zo geweldig maakt. Hij kan een gemiddelde pass omtoveren tot een geweldige assist. Maar iedereen in deze ploeg werkt keihard. Het is dan ook geen toeval dat we nog altijd koploper zijn. We blijven heus wel met onze beide benen op de grond staan, maar als we zo doorgaan als nu, waarom zouden we dan niet in onze eigen titelkansen mogen geloven?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.