Wolfsburg wint na wissel Bundesliga-debutant Bazoer

Riechedly Bazoer heeft bij zijn Bundesliga-debuut het eerste succes in Duitse dienst kunnen vieren. Maar pas na zijn wissel vond VfL Wolfsburg de weg naar de zege op 1899 Hoffenheim (2-1).

Vijf dagen na zijn eerste minuten voor VfL Wolfsburg in de strijd om de DFB Pokal kreeg Bazoer van trainer Valerién Ismaël het vertrouwen voor het competitieduel met 1899 Hoffenheim. Zijn Bundesliga-debuut leverde het eerste succes op sinds zijn vertrek bij Ajax. Na de uitschakeling door Bayern München (1-0 nederlaag) werd het duel met 1899 Hoffenheim gewonnen.

Bazoer liet zich gelden met zijn eerste gele kaart in Duitse dienst als het tastbare resultaat. Halverwege de eerste helft leverde een onnodige overtreding op Nadiem Amiri de officiële waarschuwing op. De actie van Bazoer vormde de inleiding voor irritatie op het veld aangezien 1899 Hoffenheim weigerde de bal terug te geven nadat Wolfsburg de bal uit had geschoten om een blessurebehandeling mogelijk te maken voor Amiri.

1899 Hoffenheim beantwoordde de groeiende agressie op het Wolfsburger middenveld in de 26ste minuut met een doelpunt. Kerim Demirbay stelde Steven Zuber met een fraaie assist in staat de score te openen voor de gasten: 0-1.

Het Bundesliga-debuut van Bazoer bleef beperkt tot één helft. In een poging de nederlaag te voorkomen werd de Nederlander geslachtofferd. Het resultaat van de wisseling van de wacht liet niet lang op zich wachten. Maximilian Arnold bracht met een droomgoal de 1-1 op het scorebord. Daniel Didavi (foto), de vervanger van Bazoer, maakte met de 2-1 de ommekeer in de 73ste minuut compleet.

1899 Hoffenheim, waar Mark Uth met vermoedelijk gekneusde ribben al in de eerste helft was afgehaakt, was niet bij machte de nederlaag te voorkomen en verzuimde met de tweede verliesbeurt van het seizoen de derde plaats te veroveren. Wolfsburg, dat zonder de geschorste Jeffrey Bruma aantrad, heeft dankzij de overwinning meer lucht gekregen in de strijd tegen degradatie.