Bayern verpest Wolfsburg-debuut Bazoer in bekertoernooi

Bayern München heeft zonder problemen de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. Met Riechedly Bazoer in de basis kon VfL Wolfsburg geen vuist maken in München (1-0).

Voor de van Ajax overgekomen Oranje-international was de basisplaats bij Wolfsburg een primeur. Als defensieve middenvelder moest Bazoer de defensie ontlasten en dat was mede door Arjen Robben nodig ook. Het spel speelde zich namelijk voornamelijk af op de helft van de bezoekers.

Bayern dicteerde en nam in de achttiende minuut al de leiding. Bij een voorzet van David Alaba werd Robben onderuit gewerkt, waarna Douglas Costa via Thiago Alcántara in balbezit kwam. Met een van richting veranderde inzet vanaf ruim twintig meter opende de Braziliaan de score: 1-0.

Bayern mocht het zich kwalijk nemen dat het niet meer afstand nam van het machteloze Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma op de bank bleef. Douglas Costa verzuimde zijn tweede doelpunt van de avond te maken op aangeven van Robben. De missers kwamen Bayern echter niet duur te staan. Manuel Neuer redde in de 84ste minuut fraai toen Yunus Malli alleen voor de Bayern-doelman verscheen.

Het bleef bij 1-0, waardoor de Bundesliga-koploper nog kans maakt het Duitse bekertoernooi voor de tweede keer op rij te winnen.

Riechedly Bazoer werd een kwartier voor het einde gewisseld.

Hamburger SV - 1. FC Köln 2-0
Eindelijk was er weer wat te vieren voor de supporters van Hamburger SV. De geplaagde nummer zestien van de Bundesliga begon in eigen huis goed aan het bekerduel met 1. FC Köln. Gideon Jung opende in de vijfde minuut al de score. Een kwartier voor tijd deelde Bobby Wood de genadeklap uit namens de thuisploeg.

Greuther Fürth - Borussia Mönchengladbach 0-2
In de kwartfinale komt HSV mogelijk Borussia Mönchengladbach tegen. De ploeg van trainer Dieter Hecking rekende namelijk vrij eenvoudig af met Greuther Fürth, tegenwoordig een middenmoter in de Tweede Bundesliga. Gladbach nam al vroeg de leiding dankzij Oscar Wendt, werd na ruim een kwartier verder in het zadel geholpen door een rode kaart voor Adam Pinter en had door een rake strafschop van Thorgan Hazard voor rust al een veilige marge. In de tweede helft werd niet meer gescoord.