Wolfsburg velt vonnis Stuttgart, Werder Bremen ontsnapt

Reacties

VfB Stuttgart is voor het eerst in veertig jaar gedegradeerd uit de Bundesliga. De kampioen van 2007 verloor op de laatste speeldag van VfL Wolfsburg. Werder Bremen, een andere club die deze eeuw nog de Duitse titel veroverde, verzekerde zich op de laatste speeldag wel van lijfsbehoud.

Wolfsburg velt vonnis Stuttgart, Werder Bremen ontsnapt

VfL Wolfsburg – VfB Stuttgart 3-1
Stuttgart had de laatste twee seizoenen onder leiding van crisiscoach Huub Stevens degradatie nog afgewend, maar flikte dat kunstje zaterdag op bezoek bij Wolfsburg niet voor de derde keer. De ploeg van trainer Jürgen Kramny had dan moeten winnen, maar de eerste zege sinds 5 maart kwam er niet. Ook al had Wolfsburg niks meer om voor te spelen, het leidde na een half uur met 2-0 dankzij Maximilian Arnold en André Schürrle (foto).

Kramny probeerde nog iets recht te zetten door met Martin Harnik nog voor rust een extra aanvaller te brengen. De Oostenrijkse EK-ganger raakte vlak voor rust de lat. Pas in de 77ste minuut deed Stuttgart echt iets terug. Daniel Didavi, na de zomer speler van Wolfsburg (!), schoot raak uit een vrije trap. De dertiende competitiegoal van de 26-jarige middenvelder kwam te laat. Schürrle scoorde zelfs nog voor Wolfsburg. Voor het eerst sinds 1976/77 zal Stuttgart daarom ontbreken in de Bundesliga.

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 1-0
Eenzelfde scenario dreigde voor Werder. De club die in 2004 nog kampioen werd en in 2006 en 2008 tweede, won op de laatste speeldag echter nipt van Eintracht Frankfurt. Daardoor ontloopt de ploeg van trainer Viktor Skripnik de barragewedstrijden tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga, 1. FC Nürnberg. Die club krijgt nu het Frankfurt van Luc Castaignos als opponent. De Nederlandse spits kon daar als invaller niks aan veranderen.

Juist toen Castaignos net was ingevallen, maakte Werder het bevrijdende doelpunt waar het al de hele wedstrijd naar zocht. Chelsea-huurling Papy Djilobodji gaf een paar minuten voor tijd het laatste zetje, nadat clubtopscorer Claudio Pizarro een vrije trap had doorgekopt en Anthony Ujah de bal bij de tweede paal voor het doel had getikt. Dankzij het zevende punt in de laatste drie competitieduels klimt Werder naar de veilige dertiende plaats. Frankfurt eindigt als zestiende.

Overige uitslagen
FC Augsburg - Hamburger SV 1-3
Bayer Leverkusen - FC Ingolstadt 04 3-2
Darmstadt 98 - Borussia Mönchengladbach 0-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.