Woeste Pardew stapt door racistische supporters snel op in Bulgarije

Reacties

Het dienstverband van Alan Pardew als trainer van CSKA Sofia is van korte duur gebleken. De in april aangestelde Engelsman heeft besloten te vertrekken als gevolg van gebeurtenissen in de wedstrijd tegen Botev Plovdiv (0-0) op 19 mei. Supporters vielen toen de spelersbus aan, scandeerden racistische leuzen richting zwarte spelers en wierpen bananen.

Woeste Pardew stapt door racistische supporters snel op in Bulgarije
© Pro Shots
CSKA Sofia
CSKA Sofia
0 - 0
Botev Plovdiv
Botev Plovdiv

De zestigjarige Pardew was ontstemd over het gedrag van de aanhangers en ging daarover in gesprek met de clubleiding. Inmiddels ontbreekt bij hem de wil om aan te blijven. In het kielzog van Pardew vertrekt ook zijn zwarte assistent-trainer Alex Dyer. Het was voor Pardew een 'privilege' om CSKA Sofia te mogen leiden, maar hij spreekt van 'onacceptabele' gebeurtenissen. Zo werden ze ook ervaren door vier zwarte spelers, die aanvankelijk weigerden te spelen tegen Botev. Ze werden kort voor de wedstrijd toch overgehaald om op het veld te verschijnen.

'Onze spelers besloten enkel en alleen te spelen uit loyaliteit aan de club. Ik wil niet dat het kleine, georganiseerde groepje van racistische fans de macht over de spelers heeft. Een club als CSKA Sofia verdient veel meer.' Pardew werd in november 2020, zeven maanden na zijn vertrek als trainer van ADO Den Haag, als adviseur aangesteld bij de Bulgaarse topclub. Na het ontslag van Stoycho Mladenov nam hij de rol van hoofdtrainer over in april 2022. Pardew is trots op de prestaties in de afgelopen twee jaar.

'We hebben veel bereikt: een plek in de groepsfase van de Europa League en de Conference League, twee bekerfinales en één bekerzege. Voor een club als CSKA Sofia is dat niet genoeg, maar om de stap naar de landstitel te kunnen zetten moet de infrastructuur en stabiliteit op ieder gebied verbeterd worden', geeft Pardew nog als aanbeveling mee. In het afgelopen seizoen eindigde CSKA Sofia als tweede. Medio mei verloren de manschappen van Pardew de bekerfinale tegen Levski Sofia met 0-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.