WK-primeur Pekerman lonkt met historisch Colombia

Reacties

Colombia legde de basis voor de historische WK-prestatie volgens bondscoach José Pekerman in de eerste helft. Voor de Argentijn lonkt een primeur na het succes tegen Uruguay.

WK-primeur Pekerman lonkt met historisch Colombia

Colombia plaatste zich voor het eerst in de WK-historie voor de kwartfinale, waarin vrijdag Brazilië de tegenstander is. 'We hadden enkele wijzigingen doorgevoerd, omdat we wisten hoe sterk onze opponent was', zei de bondscoach na de 2-0 zege over zijn succesvolle aanpassingen. 'De eerste helft speelde een grote rol in deze overwinning. We speelden zeer solide en slaagden erin op voorsprong te komen.'

'Het is fantastisch om een speler tot je beschikking te hebben als James Rodríguez. Zijn vertrouwen is zeer groot na de groepswedstrijden', zei Pekerman over de grote man in zijn ploeg, die met twee goals het verschil maakte tegen Uruguay.

Naast de behaalde WK-primeur voor Colombia kan Pekerman met een succes tegen Brazilië een WK-record breken. Met de zege op Uruguay evenaarde hij de Italiaan Vittorio Pozzo, die in 1934 en 1938 in totaal negen WK-duels op rij zonder nederlaag bleef. Pekerman is nog ongeslagen op een WK, na reguliere speeltijd en verlengingen. In 2006 was hij bondscoach van Argentinië, dat na strafschoppen in de kwartfinale ten onder ging tegen Duitsland.  Een tiende keer ongeslagen blijven, zou een record betekenen voor de ervaren coach.       

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.