Wisselvalligheid voorlopig troef bij Vitesse in tijdperk-Fraser

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 'Eredivisie-zaterdag' wordt geopend door Vitesse en Excelsior.

Wisselvalligheid voorlopig troef bij Vitesse in tijdperk-Fraser
Speelronde: 14
Aftrap: zaterdag 26 november, 18.30 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder

• Het wisselvallig presterende Vitesse bekleedde na dertien speelrondes de achtste plaats met zestien punten. De Arnhemmers verloren vaker dan dat ze wonnen: vijf om vier keer. Excelsior klom afgelopen week dankzij een 3-2 overwinning op Sparta Rotterdam naar de dertiende plaats.

• Vitesse en Excelsior komen elkaar in het kader van de Eredivisie voor de tiende keer tegen in Arnhem. De Kralingers gingen liefst drie keer met de zege aan de haal. Vier keer sleepte Vitesse alle punten binnen en tweemaal eindigde de confrontatie in een gelijkspel.

• Op de laatste speeldag van het seizoen 2010/11 won Excelsior met liefst 1-4 bij Vitesse. Als de bezoekers met vier goals verschil hadden uitgehaald, waren niet zij, maar de Arnhemmers in de play-offs om promotie/degradatie beland.

• In de voorbije vier seizoenen had Vitesse na dertien Eredivisie-duels steevast minimaal 25 keer gescoord. Momenteel staat de teller pas op zeventien goals.

Vitesse scoorde dit seizoen nog niet met het hoofd.
Vitesse scoorde dit seizoen nog niet met het hoofd.

• Wie de data van Vitesse analyseert komt snel tot de conclusie dat de Arnhemmers dit seizoen nog niet met het hoofd doel troffen. Dat geldt voor slechts twee andere clubs: PEC Zwolle en Sparta Rotterdam.

• Excelsior is de laatste maanden maar matig op dreef in uitwedstrijden. Liefst elf van de laatste vijftien duels op vreemde bodem resulteerden in een nederlaag. Excelsior won twee keer in die reeks en speelde ook twee keer gelijk.

• Danilo Pantic komt zijn oude club tegen in Gelredome. Afgelopen seizoen huurde Vitesse de Servische middenvelder van Chelsea, dit seizoen doet Excelsior dat.

 Mike van Duinen wacht inmiddels al 873 minuten op een Eredivisie-treffer. De laatste keer dat de Excelsior-aanvaller in competitieverband trefzeker was, was op 6 maart van dit jaar. Destijds speelde hij nog voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.