Vitesse kan totaal niet omgaan met een voorsprong

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Nummer vier SC Heerenveen stuit zaterdagavond op middenmoter Vitesse.

Vitesse kan totaal niet omgaan met een voorsprong
Speelronde: 13
Aftrap: zaterdag 19 november, 18.30 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Ondanks de 3-1 nederlaag bij Sparta Rotterdam van vlak voor de interlandperiode staat SC Heerenveen er nog altijd uitstekend voor met 22 punten uit twaalf wedstrijden. Vitesse is met vier zeges, drie remises en vijf nederlagen niet meer dan een fletse middenmoter.

• SC Heerenveen en Vitesse staan in Eredivisie-verband voor de 25ste keer tegenover elkaar in Friesland. De Arnhemmers triomfeerden zes keer, acht keer werd het gelijk en tien keer zegevierde SC Heerenveen.

• In de recente historie eindigde het treffen tussen SC Heerenveen en Vitesse vaak onbeslist, waarbij wedstrijden in Gelredome zijn meegerekend. Zeven van de laatste elf confrontaties resulteerden in een gelijkspel.

• Gedurende duels van Heerenveen vielen deze jaargang al 39 goals. Bij wedstrijden van geen enkel ander team werd zo vaak gescoord.

Vitesse stond er sinds 2010/11 niet zo slecht voor na twaalf duels.
Vitesse stond er sinds 2010/11 niet zo slecht voor na twaalf duels.

• SC Heerenveen kwam de eerste vijf thuisduels zonder nederlaag door. De Friezen wonnen drie keer en speelden twee keer gelijk. Nog nooit bleef SC Heerenveen in zijn eerste zes thuiswedstrijden van een seizoen ongeslagen.

• Tot nu toe kwam SC Heerenveen in elk Eredivisie-duel tot scoren. Na twaalf speelrondes konden alleen FC Utrecht en Ajax dat ook zeggen.

• Vitesse bezit tot nu toe pas vijftien punten. De laatste keer dat de Arnhemmers minder punten hadden verzameld in de eerste twaalf speelrondes was in het seizoen 2010/11, toen de score negen punten bedroeg.

• Een voorsprong vasthouden is dit seizoen geen specialiteit van Vitesse. De ploeg van coach Henk Fraser verspeelde al twaalf punten in wedstrijden waarin het op voorsprong kwam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.