Wisselend succes Europese tegenstanders

De tegenstanders van de Nederlandse clubs in Europa bleven in de eigen competitie niet allemaal ongeschonden. Zo liepen Girondins Bordeaux, Liverpool, Kayserispor en Partizan Belgrado tegen een nederlaag aan.

Wisselend succes Europese tegenstanders

Waar PSV in eigen land een topduel met een 2-1 stand winnend afsloot, ging Girondins Bordeaux, de eerstvolgende tegenstander in de Champions League, met dezelfde cijfers onderuit tegen Olympique Marseille. Invaller Marouane Chamakh (foto) scoorde voor Bordeaux vanaf de stafschopstip, maar dat was te weinig op de doelpunten van Mickaël Pagis en Taye Taiwo ongedaan te maken. Bordeaux verloor in de 88ste minuut bovendien Julien Faubert met een rode kaart.

Ook Liverpool ging onderuit in een topper. Chelsea was met 1-0 te sterk door een doelpunt van Didier Drogba. Ook Galatasary speelde in eigen land een topper. Door een benutte strafschop van Ümit Karan na ruim een half uur spelen werd met 1-0 gewonnen van Besiktas.

In Noorwegen wist IK Start zich te herstellen van de 5-2 nederlaag tegen Ajax in het UEFA Cuptoernooi. Hamarkameratene werd met 2-0 verslagen door twee doelpunten van David Nielsen.

Waar Kayserispor tegen AZ ondanks een 3-2 nederlaag een goede indruk maakte in Alkmaar, ging de Turkse ploeg een paar dagen later onderuit tegen het laaggeklasseerde Rizespor. Gökhan Unal scoorde pas voor Kayserispor bij een 2-0 achterstand.

Lokomotiv Sofia is nog zonder puntverlies in de Bulgaarse competitie. De tegenstander van Feyenoord won voor de zesde keer op rij. Zondag werd Lokomotiv Plovdiv met 2-0 verslagen. Tsvetan Genkov, ook al succesvol tegen de Rotterdammers, scoorde uit een strafschop nadat Sasa Antunovic de score had geopend.

In de Servische competitie maakte Partizan Belgrado een slechte beurt door de uitwedstrijd bij Mladost Apatin met 1-0 te verliezen. Het was de derde nederlaag in zes wedstrijden voor de tegenstander van FC Groningen in het UEFA Cuptoernooi.

Vitória Setúbal, opponent van SC Heerenveen, komt dinsdag pas in actie. Het Boavista van trainer Zeljko Petrovic komt dan op bezoek.

Bekijk hier al onze video's