Wilson Eduardo, een voetbalnomade zoekt zijn thuis

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 24ste speelronde is dat ADO Den Haag-aanvaller Wilson Eduardo.

Wilson Eduardo, een voetbalnomade zoekt zijn thuis

Hij is pas 24 jaar maar ADO Den Haag is toch al weer zijn achtste club. Wilson Eduardo is een product van de gerenommeerde jeugdopleiding van Sporting Lissabon. Voor die club speelde hij echter slechts 24 wedstrijden.

Al kort nadat hij vanuit de jeugdelftallen doorbrak werd Eduardo uitgeleend aan verschillende clubs en daar leek geen einde aan te komen. Want behalve bij Sporting Lissabon speelde de buitenspeler ook voor Real Massama SC, Portimonense SC, Beira-Mar, Sporting Olhanense, Académica Coimbra voordat hij dit seizoen terecht kwam Dinamo Zagreb.

Maar ook in Zagreb kon de huurling van Sporting Lissabon niet aarden. Nadat hij de laatste vier duels voor de winterstop op de bank terecht kwam bij de koploper van de Kroatische competitie, ging hij graag in op de belangstelling van ADO Den Haag.

Wilson Eduardo vlak voor zijn goal tegen PEC.
Wilson Eduardo vlak voor zijn goal tegen PEC.

En hoewel hij nog maar vier duels in de basis begon, wordt nu al duidelijk dat hij van meerwaarde is voor de ploeg van Henk Fraser. Eduardo is balvast, durft een tegenstander op te zoeken en heeft de capaciteit om hem uit te spelen. Afgelopen zaterdag bewees hij dat opnieuw, terwijl hij bovendien aantoonde over nog een wapen te beschikken: een verwoestend schot. Na rust kapte de rechtsbenige linksbuiten Wout Brama uit op de rand van het strafschopgebied en liet vervolgens doelman Warner Hahn kansloos met een droge knal in de korte hoek.

Daarmee houdt hij de hoop op betere tijden voor de Hagenaars levend. Sinds de komst van Wilson Eduardo speelde ADO Den Haag gelijk tegen Dordrecht en won het van FC Twente, NAC Breda en PEC Zwolle. Dat kan geen toeval zijn.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.