Wormgoor imiteert Luiz, De Jong biedt vrouwen excuus aan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wormgoor imiteert Luiz, De Jong biedt vrouwen excuus aan

Vito Wormgoor (26) heeft in het duel met PEC Zwolle (3-2) een poging gedaan David Luiz te imiteren. De verdediger van ADO Den Haag nam een vrije trap zoals de PSG-verdediger geregeld doet: de bal aan de binnenkant raken, waardoor er een zwabberbal ontstaat. 'Ik kijk vaak naar David Luiz; hij is een van mijn voorbeelden. Ik train er geregeld op. Bij De Graafschap heb ik ooit zo een keer gescoord. De trainer noemt het een zwabbah. Hij zegt dat ik het vaker moet doen, dan doe ik dat maar hè', verklaarde Wormgoor na afloop van de nipte zege. Scoren deed de verdediger nog niet dit seizoen. (FOX Sports)

'Waar was Ashley Barnes eerder bij betrokken? Het spelen van voetbal? Een overtreding van achteren? Is er nog iets anders? Het gras was te kort?'
Chelsea-manager José Mourinho weigerde uit angst voor een straf van de Engelse voetbalbond zijn kritiek op scheidsrechter Martin Atkinson toe te lichten. Geconfronteerd met de uitlatingen van zijn collega reageerde Burnley-coach Sean Dyche op ludieke wijze.

• Zaterdag maakten we in deze rubriek al melding van de tweets die Vera Pauw de wereld instuurde. De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen ontstak in woede omdat SC Cambuur-trainer Henk de Jong na de 2-1 nederlaag tegen NAC Breda het volgende zei: 'Een aantal van mijn aanvallers speelde meisjesvoetbal. Ik had een stukje van hun broekjes moeten afknippen, dan hadden ze rokjes aan gehad.' Zondagochtend kwam hij daar op terug. 'Vera Pauw heeft groot gelijk. Ik bied hierbij alle damesvoetbalsters mijn excuses aan. Het is honderd procent dat Vera en andere vrouwen even boos op me waren. Ik heb er niets mee bedoeld, ik ben stapelgek met vrouwen.' (FOX Sports)

'De FIFA is een wereld van oude krokodillen.'
Manchester City-verdediger Vincent Kompany steekt zijn mening over wereldvoetbalbond FIFA niet onder stoelen of banken. 'Als je bekijkt wat er allemaal misloopt bij de FIFA, dan ga je jezelf vragen stellen. We hebben het over de grootste sportorganisatie ter wereld en toch steekt niemand meer zijn hoofd in het zand dan de FIFA. Er is gewoon géén transparantie. Ik begrijp niet waarom de voetbalwereld dat blijft aanvaarden.' (The Times)

Chelsea-fans nemen op gepaste wijze afstand van het racisme dat enkele medesupporters lieten zien in Parijs toen ze daar op bezoek waren voor het Champions League-duel met PSG.

'Qua vrije trappen ben ik geen maestro, maar een student.'
Met zijn vrije trappen maakt Andrea Pirlo al jarenlang indruk, maar de routinier van Juventus is zelf nog niet tevreden. 'In het leven kun je altijd nieuwe dingen leren.' Wij vinden Pirlo overigens wel een genie wat vrije trappen betreft. (La Stampa)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.