Wilmots waakt voor overschatting: 'Gelijkspel geen drama'

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots verwacht een lastige EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. België neemt het vrijdag op tegen Gareth Bale en consorten.

Wilmots waakt voor overschatting: 'Gelijkspel geen drama'

Wilmots en zijn ploeg tankten in aanloop naar de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd vertrouwen tegen buurman Frankrijk (4-3 winst). 'Collectief waren we heel sterk en daar heeft de ploeg ook veel lof voor gekregen. Dat geeft vertrouwen. De wedstrijd tegen Frankrijk was de ideale manier om ons voor te bereiden op het duel met Wales', laat de keuzeheer aan Sporza weten.

Het zal volgens de bondscoach niet makkelijk worden tegen Wales. 'We kennen allemaal hun kwaliteiten. Ze zullen vrijdag als een blok spelen en ons geen ruimte geven. Met de razendsnelle Bale en Aaron Ramsey zullen ze op de counter speculeren', verwacht hij.

Verwachtingen
De trainer van de Belgen tempert de hoge verwachtingen. Winnen is volgens de voormalige international geen noodzaak: 'Een gelijkspel is ook geen drama, het zijn de eerste twee plaatsen in de groep die het belangrijks zijn. Toch gaan we vol voor de drie punten. Ik ken mijn spelers goed genoeg en weet dat ze altijd willen winnen.'

België is koploper in Groep B en Wales bezet de tweede plaats. De ploegen beschikken over evenveel punten, maar het doelsaldo van de Rode Duivels is beter. Israël volgt op twee punten van het duo. De Belgen gaan vrijdagavond op bezoek in Cardiff. In het Koning Boudewijnstadion waren tijdens het heenduel geen treffers gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.